Дивовижний сільський рецепт голубців: так їх готують на Закарпатті

Читать на русском
Автор
1045
Ці голубці роблять маленькими, тому вони дуже смачні
Ці голубці роблять маленькими, тому вони дуже смачні. Фото shuba.life

Чудовий рецепт голубців

Ми ділились рецептом апетитних кабачкових дерунів. Якщо ж шукаєте вдалий рецепт ситнішої та серйознішої страви, яку можна поставити на святковий стіл, зверніть увагу на наступний.

На порталі "Господинька" поділились рецептом закарпатських голубців — так їх і досі готують по селах. Голубці виходять маленькими, апетитними, викладаються в каструлю шарами та дуже смачно тушкуються.

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти
  • 3 ст. л. смальцю
  • 1 морква
  • 3 цибулини
  • 4 ст. л. аджики
  • 1 ч. л. сухої солодкої паприки
  • 1 ч. л. сухої зелені (або свіжої: кріп, петрушка, зелена цибуля)
  • перець
  • 1 ст. л. сирого засоленого болгарського перцю
  • 450 г рису
  • 850 г м'ясного фаршу (свинина)
  • сіль
  • 2 ст. л. олії (за потреби)
  • 1-2 ст. л. томатної пасти

Спосіб приготування:

  1. Капусту помити, вирізати качан. Опустити у киплячу підсолену воду на кілька секунд. Потім легко відділити листочки за допомогою виделки.
  2. У сковороді розтопити смалець, натерти на тертці моркву та 2 цибулини. Обсмажити на середньому вогні до м'якості овочів.
  3. Зняти з вогню, додати солодку паприку та аджику, перемішати. В кінці додати суху зелень, кріп, петрушку, зелену цибулю та суміш перців.
  4. У мисці змішати промитий кілька разів рис, фарш, нарізану кубиками цибулю. Додати сирий засолений болгарський перець, перемішати.
  5. Додати засмажку з моркви і цибулі, перемішати. За потреби влити олію та перемішати. В кінці посолити до смаку.
  6. Зрізати потовщення на капустяних листках. Сформувати голубці, загорнувши начинку всередину.
  7. Викласти голубці в каструлю, залити гарячою підсоленою водою, додати томатну пасту. Довести до кипіння під кришкою. Зменшити вогонь до мінімуму і варити ще 25-30 хвилин.

Подавати голубці найсмачніше зі сметаною. Також ми ділились рецептом апетитних вареників з вишнями.