Смак та ситність в одній тарілці: рецепт салату з баклажанів

Читать на русском
Автор

Вийде навіть у початківця кулінара

Що може бути простіше і смачніше літнього салату ? Тільки неймовірний салат із баклажанів.

Саме такою ми сьогодні разом із "Важно знать" та приготуємо. Просто баклажани, цибуля, яйце та майонез — і на столі неймовірна смакота. Перевіримо?

Як приготувати салат з баклажанами

Інгредієнти:

  • 3 баклажани;
  • 2 цибулини;
  • 3 курячі яйця;
  • 1 ч. л. морської солі;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • перець чорний мелений до свого смаку;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 3 ст. л. оцту;
  • 80 мл води.

Спосіб приготування:

  1. Баклажани миємо, чистимо і нарізаємо. Солимо на смак і залишаємо на півгодини, щоб пішла гіркота.
  2. Через зазначений час розігріваємо сковороду з олією, викладаємо баклажани та обсмажуємо їх до готовності.
  3. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, відправляємо його в миску. Додаємо половину чайної ложки солі, цукор, гарячу воду та оцет. Все перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин.
  4. Варимо круто яйця. Даємо їм охолонути, чистимо і нарізаємо смужками.
  5. В одній ємності з’єднуємо баклажани, яйця та мариновану цибулю, солимо, перчимо і заправляємо майонезом. Відправляємо салат у холодильник на півгодини, щоб він настоявся.

Подаємо салат з картопляним пюре. Вийде дуже смачно.