Чудова страва на обід: як приготувати пісну грибну солянку в духовці

Читать на русском
Автор

Сподобається навіть тим, хто не дотримується посту

Навіть дотримуючись суворого посту, такий як Успенський, що триватиме з 1 по 14 серпня, можна харчуватися смачно та ситно. Сьогодні ми пропонуємо приготувати грибну солянку у духовці, яка неодмінно сподобається рідним.

Готувати її не так важко, але смак вражає. Рецептом з нами поділилися на порталі "vsim.ua".

Як приготувати грибну солянку

Інгредієнти:

  • 2 склянки солоних грибів;
  • 500 г свіжої або квашеної капусти;
  • 2 цибулини;
  • 4 ст. л. олії;
  • 1 ст. л. пшеничного борошна;

Спосіб приготування:

  1. Гриби нарізати соломкою і обсмажити з цибулею на сковороді. Підсипати борошна і ще трохи обсмажити, помішуючи лопаткою.
  2. Капусту припустити до м’якості, відтиснути.
  3. У форму, в якій дозволено запікати, викласти шарами капусту та гриби, підлити трохи розсолу або води.
  4. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
  5. Подавати таку солянку з капусти можна разом з житнім хлібом.

Раніше ми писали, як приготувати пісні деруни. Їх захочеться готувати навіть після посту.