Випічка на Маковія: рецепт млинців з маком на велике свято

Читать на русском
Автор

Десерт або чудовий перекус

Православні віряни намагаються порадувати своїх близьких смачними стравами на Маковія. Вони печуть коржики з маком, які потім подають з солодкою водою, випікають рулети або ж "Медівники".

Сьогодні ми пропонуємо ще один варіант смачної страви на це свято. Йдеться про млинці з маком. Їх смачно подавати з медом або варенням, інформують на YouTube-каналі "Смаколики Юлі".

Як приготувати млинці з маком

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 30 г;
  • тепла вода — 150 мл;
  • молоко — 150 мл;
  • яйця — 2 шт.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • сіль — щіпка;
  • борошно — 120 г;
  • мак — 1-2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску викласти вершкове масло і влити теплу воду.
  2. Додати молоко кімнатної температури, сіль, цукор, борошно, яйця і мак.
  3. Ретельно збити суміш блендером.
  4. Залишити тісто "відпочити" на 10-15 хвилин.
  5. Розігріти сковороду з олією.
  6. Налити тісто, розрівняти по всій поверхні.
  7. Обсмажити млинці з маком по кілька хвилин з обох боків, перекласти на тарілку.
  8. Подати до столу.

Раніше ми писали, як приготувати пісну сметану. Вона чудово доповнить борщ або деруни.