Випічка на Маковія: рецепт млинців з маком на велике свято
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Десерт або чудовий перекус
Православні віряни намагаються порадувати своїх близьких смачними стравами на Маковія. Вони печуть коржики з маком, які потім подають з солодкою водою, випікають рулети або ж "Медівники".
Сьогодні ми пропонуємо ще один варіант смачної страви на це свято. Йдеться про млинці з маком. Їх смачно подавати з медом або варенням, інформують на YouTube-каналі "Смаколики Юлі".
Як приготувати млинці з маком
Інгредієнти:
- вершкове масло — 30 г;
- тепла вода — 150 мл;
- молоко — 150 мл;
- яйця — 2 шт.;
- цукор — 1 ст. л.;
- сіль — щіпка;
- борошно — 120 г;
- мак — 1-2 ст. л.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску викласти вершкове масло і влити теплу воду.
- Додати молоко кімнатної температури, сіль, цукор, борошно, яйця і мак.
- Ретельно збити суміш блендером.
- Залишити тісто "відпочити" на 10-15 хвилин.
- Розігріти сковороду з олією.
- Налити тісто, розрівняти по всій поверхні.
- Обсмажити млинці з маком по кілька хвилин з обох боків, перекласти на тарілку.
- Подати до столу.
Раніше ми писали, як приготувати пісну сметану. Вона чудово доповнить борщ або деруни.