Трішки манки, трішки маку — і пиріг на столі: дешева і смачна випічка на Медовий Спас
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Такий пиріг приготує навіть дитина
Ми ділились рецептом традиційної страви, яку готують на Маковія — макових шуликів. Тепер ділимось простим рецептом пирога з маком, який можна легко і швидко приготувати до кави чи чаю.
Рецепт максимально простий, а всі інгредієнти — бюджетні і доступні. Текстура цього макового пирога волога та ніжна, і залишається такою впродовж кількох днів. Рецептом поділились на порталі SHUBA.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне — 250 г
- Манна крупа — 200 г
- Цукор — 150 г
- Яйця — 4 шт.
- Молоко 2,5% — 250 мл
- Вершкове масло — 100 г
- Мак — 200 г
- Сода харчова — 10 г
- Цукрова пудра — для посипання
Спосіб приготування:
- В мисці змішуємо борошно, манну крупу, цукор і соду. Окремо збиваємо яйця з цукром до пишності.
- Розтоплюємо вершкове масло і додаємо його до яєчної суміші. Поступово додаємо сухі інгредієнти до яєчної суміші, ретельно перемішуючи до однорідної маси.
- Додаємо мак і ще раз перемішуємо. Форму для випікання змащуємо маслом, виливаємо тісто і ставимо в розігріту до 180°C духовку на 40 хвилин.
Готову запіканку остуджуємо, виймаємо з форми і посипаємо цукровою пудрою. Також ми розповідали, як приготувати особливо смачні млинці навіть без яєць.