Трішки манки, трішки маку — і пиріг на столі: дешева і смачна випічка на Медовий Спас

Читать на русском
Автор

Такий пиріг приготує навіть дитина

Ми ділились рецептом традиційної страви, яку готують на Маковія — макових шуликів. Тепер ділимось простим рецептом пирога з маком, який можна легко і швидко приготувати до кави чи чаю.

Рецепт максимально простий, а всі інгредієнти — бюджетні і доступні. Текстура цього макового пирога волога та ніжна, і залишається такою впродовж кількох днів. Рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 250 г
  • Манна крупа — 200 г
  • Цукор — 150 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Молоко 2,5% — 250 мл
  • Вершкове масло — 100 г
  • Мак — 200 г
  • Сода харчова — 10 г
  • Цукрова пудра — для посипання

Спосіб приготування:

  1. В мисці змішуємо борошно, манну крупу, цукор і соду. Окремо збиваємо яйця з цукром до пишності.
  2. Розтоплюємо вершкове масло і додаємо його до яєчної суміші. Поступово додаємо сухі інгредієнти до яєчної суміші, ретельно перемішуючи до однорідної маси.
  3. Додаємо мак і ще раз перемішуємо. Форму для випікання змащуємо маслом, виливаємо тісто і ставимо в розігріту до 180°C духовку на 40 хвилин.

Готову запіканку остуджуємо, виймаємо з форми і посипаємо цукровою пудрою. Також ми розповідали, як приготувати особливо смачні млинці навіть без яєць.