Трішки манки, трішки маку — і пиріг на столі: дешева і смачна випічка на Медовий Спас

Читать на русском
Автор
Дуже простий рецепт випічки до чаю
Дуже простий рецепт випічки до чаю. Фото Кухня як релакс

Такий пиріг приготує навіть дитина

Ми ділились рецептом традиційної страви, яку готують на Маковія — макових шуликів. Тепер ділимось простим рецептом пирога з маком, який можна легко і швидко приготувати до кави чи чаю.

Рецепт максимально простий, а всі інгредієнти — бюджетні і доступні. Текстура цього макового пирога волога та ніжна, і залишається такою впродовж кількох днів. Рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 250 г
  • Манна крупа — 200 г
  • Цукор — 150 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Молоко 2,5% — 250 мл
  • Вершкове масло — 100 г
  • Мак — 200 г
  • Сода харчова — 10 г
  • Цукрова пудра — для посипання

Спосіб приготування:

  1. В мисці змішуємо борошно, манну крупу, цукор і соду. Окремо збиваємо яйця з цукром до пишності.
  2. Розтоплюємо вершкове масло і додаємо його до яєчної суміші. Поступово додаємо сухі інгредієнти до яєчної суміші, ретельно перемішуючи до однорідної маси.
  3. Додаємо мак і ще раз перемішуємо. Форму для випікання змащуємо маслом, виливаємо тісто і ставимо в розігріту до 180°C духовку на 40 хвилин.

Готову запіканку остуджуємо, виймаємо з форми і посипаємо цукровою пудрою. Також ми розповідали, як приготувати особливо смачні млинці навіть без яєць.