Найкраща українська страва: за ці вареники домашні цілуватимуть вам руки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Рецепт класичних вареників з вишнями
Ми ділились рецептом апетитних рогаликів з маком. Тепер розповідаємо, що варто приготувати у піст. Вареники — це така унікальна страва, в якій навіть тісто без яєць та молока буде смачним, тому вони ідеально підходять для тих, хто дотримується посту.
Пропонуємо приготувати вареники з вишнями. Ці ягоди можна замінити будь-якими іншими до вашого смаку. Рецептом поділились на порталі "Пані Чикетова".
Інгредієнти:
- Борошно — 300 г (плюс для підсипання)
- Вода — 120 мл
- Олія — 100 г
- Сіль — 1/3 чайної ложки
- Вишні без кісточок — 1 склянка
- Цукор — 50 г
- Для подачі — мед, цукрова пудра, сметана
Спосіб приготування:
- Просійте борошно з сіллю в миску. Поступово вливайте гарячу воду з олією в борошно, постійно помішуючи лопаткою, доки не отримаєте однорідне тісто.
- Дайте тісту охолонути, потім вимісіть його руками до гладкості. Відставте.
- Вишні вийміть з кісточок, посипте цукром і перемішайте. Залиште на кілька хвилин, щоб пустили сік.
- Розкатайте тісто в тонкий пласт. Виріжте кружечки за допомогою склянки.
- Покладіть по кілька вишень у центр кожного кружечка і защипніть краї. Зробіть так з усіма варениками.
- Відваріть вареники в підсоленій киплячій воді до готовності (приблизно 5-6 хвилин). Вийміть вареники шумівкою і перекладіть у миску.
Вареники смачно подавати з розтопленим маслом, медом або сметаною. Також ми розповідали, як у піст готувати млинці без яєць.