Найкраща українська страва: за ці вареники домашні цілуватимуть вам руки

Читать на русском
Автор
Вареники виходять дуже апетитними
Вареники виходять дуже апетитними. Фото shuba.life

Рецепт класичних вареників з вишнями

Ми ділились рецептом апетитних рогаликів з маком. Тепер розповідаємо, що варто приготувати у піст. Вареники — це така унікальна страва, в якій навіть тісто без яєць та молока буде смачним, тому вони ідеально підходять для тих, хто дотримується посту.

Пропонуємо приготувати вареники з вишнями. Ці ягоди можна замінити будь-якими іншими до вашого смаку. Рецептом поділились на порталі "Пані Чикетова".

Інгредієнти:

  • Борошно — 300 г (плюс для підсипання)
  • Вода — 120 мл
  • Олія — 100 г
  • Сіль — 1/3 чайної ложки
  • Вишні без кісточок — 1 склянка
  • Цукор — 50 г
  • Для подачі — мед, цукрова пудра, сметана

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно з сіллю в миску. Поступово вливайте гарячу воду з олією в борошно, постійно помішуючи лопаткою, доки не отримаєте однорідне тісто.
  2. Дайте тісту охолонути, потім вимісіть його руками до гладкості. Відставте.
  3. Вишні вийміть з кісточок, посипте цукром і перемішайте. Залиште на кілька хвилин, щоб пустили сік.
  4. Розкатайте тісто в тонкий пласт. Виріжте кружечки за допомогою склянки.
  5. Покладіть по кілька вишень у центр кожного кружечка і защипніть краї. Зробіть так з усіма варениками.
  6. Відваріть вареники в підсоленій киплячій воді до готовності (приблизно 5-6 хвилин). Вийміть вареники шумівкою і перекладіть у миску.

Вареники смачно подавати з розтопленим маслом, медом або сметаною. Також ми розповідали, як у піст готувати млинці без яєць.