Без масла, яєць та молока: дешеві та смачні рогалики, краще одразу готувати подвійну порцію
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей рецепт – справжня знахідка для посту
Ми розповідали, як приготувати апетитне печиво без тваринних компонентів. Тепер ділимось рецептом смачних рогаликів, які теж можна їсти в піст.
"Телеграф" ділиться класичним рецептом розсипчастих рогаликів без начинки. Хоча всередину можна покласти що завгодно — від маку до варення. Вони навіть без нічого виходять такі смачні, що можна одразу готувати подвійну порцію!
Інгредієнти:
- Вода – 100 мл
- Рослинна олія – 90 мл
- Дріжджі – 20 г
- Сіль – дрібка
- Цукор – 1 столова ложка
- Борошно – приблизно 300 г
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
- Змішуємо окріп, сіль, цукор та олію. Охолоджуємо до теплого стану, після цього додаємо дріжджі і перемішуємо.
- Залишаємо опару на 10 хвилин. Після цього поступово додаємо просіяне борошно, замішуючи еластичне тісто. Накриваємо його рушником або харчовою плівкою і залишаємо підходити в теплі на 30-40 хвилин.
- Тісто ділимо на дві частини. Кожну із них розкочуємо в тонкий пласт.
- Нарізаємо пласти на трикутники. На широкий край кожного із них за бажанням викладаємо начинку, або ж просто посипаємо цукром. Закручуємо рогалик.
- Викладаємо рогалики на деко, застелене пергаментом. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці протягом 30 хвилин або до золотистої скоринки.
Готові рогалики посипаємо цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом апетитних яблучних оладок, які варто готувати на Яблучний Спас.