Найкращий десерт на сковороді: обов’язково приготуйте, поки є яблука
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 27675
Чудовий десерт або ситний сніданок
Ми розповідали, як приготувати дуже смачні солодощі — Вергуни. Тепер ділимось рецептом особливо смачних оладок. Весь секрет — у додаванні до страви яблук.
За цим рецептом тісто виходить ніжне і не забите. Ще й готується так просто, що впорається навіть дитина.
Інгредієнти:
- Борошно — 450 г
- Кефір — 600 мл
- Яйця — 2 шт
- Цукор — 100 г
- Сіль — дрібка
- Сода — 1 ч. л.
- Яблука — 2-3 шт
Спосіб приготування:
- Змішуємо сухі інгредієнти. В мисці з’єднуємо просіяне борошно, цукор та сіль. Додаємо яйця та кефір, перемішуємо лопаткою.
- Тісто має вийти однорідним і набути консистенції густої сметани. В кінці додаємо до тіста соду і перемішуємо.
- Яблука чистимо від шкірки, вирізаємо насіннєву коробочку. М’якоть нарізаємо кубиками. Перемішуємо з готовим тістом.
- На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо тісто на сковорідку столовою ложкою.
- Коли оладки зарум’яняться — перевертаємо. Викладаємо на паперовий рушник, щоб він забрав зайвий жир.
Дуже смачно посипати їх цукровою пудрою. Також можна приготувати до таких оладок домашнє згущене молоко або смакувати їх з ароматним мандариновим конфітюром.