Найкращий десерт на сковороді: обов’язково приготуйте, поки є яблука

Читать на русском
Автор
27675
Такі оладки максимально просто готуються Новина оновлена 09 грудня 2023, 17:29
Такі оладки максимально просто готуються. Фото Порадниця

Чудовий десерт або ситний сніданок

Ми розповідали, як приготувати дуже смачні солодощі — Вергуни. Тепер ділимось рецептом особливо смачних оладок. Весь секрет — у додаванні до страви яблук.

За цим рецептом тісто виходить ніжне і не забите. Ще й готується так просто, що впорається навіть дитина.

Інгредієнти:

  • Борошно — 450 г
  • Кефір — 600 мл
  • Яйця — 2 шт
  • Цукор — 100 г
  • Сіль — дрібка
  • Сода — 1 ч. л.
  • Яблука — 2-3 шт

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо сухі інгредієнти. В мисці з’єднуємо просіяне борошно, цукор та сіль. Додаємо яйця та кефір, перемішуємо лопаткою.
  2. Тісто має вийти однорідним і набути консистенції густої сметани. В кінці додаємо до тіста соду і перемішуємо.
  3. Яблука чистимо від шкірки, вирізаємо насіннєву коробочку. М’якоть нарізаємо кубиками. Перемішуємо з готовим тістом.
  4. На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо тісто на сковорідку столовою ложкою.
  5. Коли оладки зарум’яняться — перевертаємо. Викладаємо на паперовий рушник, щоб він забрав зайвий жир.

Дуже смачно посипати їх цукровою пудрою. Також можна приготувати до таких оладок домашнє згущене молоко або смакувати їх з ароматним мандариновим конфітюром.