Без масла, яєць та молока: дешеві та смачні рогалики, краще одразу готувати подвійну порцію

Читать на русском
Автор
Чудові рогалики — смачні, хрусткі, розсипчасті
Чудові рогалики — смачні, хрусткі, розсипчасті. Фото Бабусині рецепти

Цей рецепт – справжня знахідка для посту

Ми розповідали, як приготувати апетитне печиво без тваринних компонентів. Тепер ділимось рецептом смачних рогаликів, які теж можна їсти в піст.

"Телеграф" ділиться класичним рецептом розсипчастих рогаликів без начинки. Хоча всередину можна покласти що завгодно — від маку до варення. Вони навіть без нічого виходять такі смачні, що можна одразу готувати подвійну порцію!

Інгредієнти:

  • Вода – 100 мл
  • Рослинна олія – 90 мл
  • Дріжджі – 20 г
  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Борошно – приблизно 300 г
  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо окріп, сіль, цукор та олію. Охолоджуємо до теплого стану, після цього додаємо дріжджі і перемішуємо.
  2. Залишаємо опару на 10 хвилин. Після цього поступово додаємо просіяне борошно, замішуючи еластичне тісто. Накриваємо його рушником або харчовою плівкою і залишаємо підходити в теплі на 30-40 хвилин.
  3. Тісто ділимо на дві частини. Кожну із них розкочуємо в тонкий пласт.
  4. Нарізаємо пласти на трикутники. На широкий край кожного із них за бажанням викладаємо начинку, або ж просто посипаємо цукром. Закручуємо рогалик.
  5. Викладаємо рогалики на деко, застелене пергаментом. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці протягом 30 хвилин або до золотистої скоринки.

Готові рогалики посипаємо цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом апетитних яблучних оладок, які варто готувати на Яблучний Спас.