Цей пиріг зметуть зі стола першим: рецепт смачної випічки до Горіхового Спасу

Читати російською
Автор

Випічка неодмінно сподобається близьким

До кожного зі Спасів господині намагаються готувати відповідні страви. До Яблучного Спасу достолу подавали випічку з яблуками, до Макового — з маком та медом. А до Горіхового готуються страви з горіхами.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом смачного пирога, який доречно буде пекти й після свят. А рецептом з нами поділилися на порталі "milkalliance".

Як приготувати горіховий пиріг

Інгредієнти:

  • 2,3 склянки борошна;
  • 3 яйця;
  • 100 грамів м'якого вершкового масла;
  • 1,5 склянки цукру (білого або коричневого);
  • 2 чайних ложки соди;
  • 2 чайних ложки розпушувача;
  • 1 чайна ложка ванілі;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 0,3 склянки молока;
  • 2 невеликі стиглі банани;
  • 1 склянка подрібнених горіхів;

Спосіб приготування:

  1. У великій тарілці збити вершкове масло, ваніль та цукор.
  2. Продовжуючи збивати, додати яйця по одному.
  3. В іншій тарілці перемішати борошно, соду, розпушувач та сіль.
  4. Банан розім'яти, додати молоко, розмішати.
  5. З'єднати усі інгредієнти, вимісити тісто.
  6. Коли тісто буде готове, додати подрібнені горіхи.
  7. Тісто вилити у форму для запікання.
  8. У попередньо розігрітій до 180 градусів духовці випікати пиріг близько 30-40 хвилин.

Раніше ми писали як приготувати печиво до Горіхового Спасу. Воно смакуватиме до чаю або кави.