Цей пиріг зметуть зі стола першим: рецепт смачної випічки до Горіхового Спасу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Випічка неодмінно сподобається близьким
До кожного зі Спасів господині намагаються готувати відповідні страви. До Яблучного Спасу достолу подавали випічку з яблуками, до Макового — з маком та медом. А до Горіхового готуються страви з горіхами.
Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом смачного пирога, який доречно буде пекти й після свят. А рецептом з нами поділилися на порталі "milkalliance".
Як приготувати горіховий пиріг
Інгредієнти:
- 2,3 склянки борошна;
- 3 яйця;
- 100 грамів м'якого вершкового масла;
- 1,5 склянки цукру (білого або коричневого);
- 2 чайних ложки соди;
- 2 чайних ложки розпушувача;
- 1 чайна ложка ванілі;
- 0,5 чайної ложки солі;
- 0,3 склянки молока;
- 2 невеликі стиглі банани;
- 1 склянка подрібнених горіхів;
Спосіб приготування:
- У великій тарілці збити вершкове масло, ваніль та цукор.
- Продовжуючи збивати, додати яйця по одному.
- В іншій тарілці перемішати борошно, соду, розпушувач та сіль.
- Банан розім'яти, додати молоко, розмішати.
- З'єднати усі інгредієнти, вимісити тісто.
- Коли тісто буде готове, додати подрібнені горіхи.
- Тісто вилити у форму для запікання.
- У попередньо розігрітій до 180 градусів духовці випікати пиріг близько 30-40 хвилин.
Раніше ми писали як приготувати печиво до Горіхового Спасу. Воно смакуватиме до чаю або кави.