Смакуватиме до чаю або кави: як приготувати печиво до Горіхового Спасу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Випічку точно варто приготувати
Серпень багатий не лише на урожай, але й на різноманітні церковні свята, що припадають на цей літній місяць. Зокрема, за новоюліанським календарем, 16 серпня, віряни відзначають останній з трійки важливих православних свят, іменованих в народі Спасами — Горіховий Спас.
Цього дня заведено готувати та освячувати у церкві страви з горіхами. Сьогодні ми пропонуємо приготувати смачне горіхове печиво, рецептом якого з нами поділилися на порталі "Етнохата".
Як приготувати горіхове печиво
Інгредієнти:
- горіхи – 200 г;
- цукрова пудра – 150 г;
- курячі яйця – 2 шт.;
- борошно пшеничне — 50 г.
Спосіб приготування:
- Ядра горіхів подрібнити за допомогою м'ясорубки або блендера.
- Окремо розтерти до білого яєчні жовтки з цукровою пудрою.
- Змішати з горіховою масою.
- Окремо збити в круту піну яєчні білки.
- Акуратно додати збиті білки в суміш з горіхів і жовтків, добре все вимішати.
- Додати борошно, ще раз все перемішати.
- Готове тісто розкотити "ковбаскою" і нарізати на невеликі коржики, товщиною до 1 см.
- Сформоване печиво викласти на деко, застелене пергаментом, і готувати в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яного кольору.
- При подачі можна посипати цукровою пудрою.
Раніше ми писали про традиції та заборони на Горіховий Спас. Цього дня дуже важливо приділити увагу благодійності та допомозі нужденним.