Смакуватиме до чаю або кави: як приготувати печиво до Горіхового Спасу

Читать на русском
Автор
Таке печиво сподобається близьким
Таке печиво сподобається близьким. Фото ideogram.ai

Випічку точно варто приготувати

Серпень багатий не лише на урожай, але й на різноманітні церковні свята, що припадають на цей літній місяць. Зокрема, за новоюліанським календарем, 16 серпня, віряни відзначають останній з трійки важливих православних свят, іменованих в народі Спасами — Горіховий Спас.

Цього дня заведено готувати та освячувати у церкві страви з горіхами. Сьогодні ми пропонуємо приготувати смачне горіхове печиво, рецептом якого з нами поділилися на порталі "Етнохата".

Як приготувати горіхове печиво

Інгредієнти:

  • горіхи – 200 г;
  • цукрова пудра – 150 г;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • борошно пшеничне — 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Ядра горіхів подрібнити за допомогою м'ясорубки або блендера.
  2. Окремо розтерти до білого яєчні жовтки з цукровою пудрою.
  3. Змішати з горіховою масою.
  4. Окремо збити в круту піну яєчні білки.
  5. Акуратно додати збиті білки в суміш з горіхів і жовтків, добре все вимішати.
  6. Додати борошно, ще раз все перемішати.
  7. Готове тісто розкотити "ковбаскою" і нарізати на невеликі коржики, товщиною до 1 см.
  8. Сформоване печиво викласти на деко, застелене пергаментом, і готувати в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яного кольору.
  9. При подачі можна посипати цукровою пудрою.

Раніше ми писали про традиції та заборони на Горіховий Спас. Цього дня дуже важливо приділити увагу благодійності та допомозі нужденним.