Ще один рецепт до Горіхового Спасу: як приготувати неймовірний пиріг з горіхами та яблуками

Читати російською
Автор

Пухка та ніжна випічка

До Горіхового Спасу, який цьогоріч святкують 16 серпня, господині намагаються подати до столу страви з горіхами. Це може бути випічка або ж солоні страви, такі як салати, соус "Сациві" на основі курячого бульйону або ж риба, нафарширована горіховою начинкою.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом пирога з горіхами. Готується він дуже просто, проте неодмінно сподобається близьким, переконують на сайті "Липа."

Як приготувати пиріг з волоськими горіхами і яблуками

Інгредієнти:

  • борошно – 200 г;
  • яблука великі – 2 шт.;
  • волоські горіхи – 200 г;
  • лимон – половина 1 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • сода – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 щіпка;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • олія – 20 г.

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити, почистити, нарізати дрібними кубиками.
  2. Додати сік половини лимона і цукор, перемішати і поставити в холодильник на 30-40 хвилин.
  3. Волоські горіхи почистити, злегка обсмажити на сковороді до золотистості постійно помішуючи.
  4. До горіхів додати борошно і розпушувач.
  5. До яблук додати яєчні жовтки і лимонну цедру, перемішати.
  6. З'єднати усі інгредієнти, ще раз перемішати.
  7. Тісто викласти у змащену олією та застелену пергаментом форму для випічки.
  8. Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  9. Залишити пиріг на 20 хвилин та можна подавати до столу.

Раніше ми писали, як приготувати горіхове печиво з п'яти складових. Воно вийде смачнішим, ніж магазинне.