Що ще приготувати на Горіховий Спас: нафаршируйте горіхами рибу

Читать на русском
Автор
Корисно, смачно, апетитно
Корисно, смачно, апетитно. Фото 1000.menu

Така страва сподобається багатьом

У серпні багато церковних свят. Окрім Успенського посту, віряни святкують Маковий, Яблучний та Горіховий Спаси.

Зокрема, до останнього, що відзначають 16 серпня, господині готують страви з горіхами. Переважно це випічка, але також можна готувати й солоні страви, такі як салати, або риба, фарширована горіхами. Цим рецептом з нами поділилися на порталі "Етнохата".

Як приготувати рибу, фаршировану горіхами

Інгредієнти:

  • свіжа риба — 3-4 кілограми,
  • ядро волоського горіха – 300 г;
  • цибуля ріпчаста – 5-6 шт.,
  • сіль і мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистити, випатрати, промити і просушити рушником.
  2. Підготовлену рибу натерти з усіх боків сіллю і свіжозмеленим чорним перцем та дати промаринуватися хвилин 20-30.
  3. Поки риба маринується приготувати начинку.
  4. Для цього очистити цибулю і розрізати її на 4-6 частин.
  5. Пропустити цибулю разом з горіхами через м'ясорубку, злегка присолити.
  6. Готову начинку викласти в черевце риби.
  7. Рибу викласти на фольгу, попередньо змащену вершковим маслом, і загорнути її повністю. Така маніпуляція допоможе приготувати рибу соковитою і збереже всі аромати.
  8. Запікати рибу у розігрітій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин.
  9. Після цього розгорнути фольгу та запікати ще 10 хвилин для скоринки.
  10. За бажанням присипати рибу тертим твердим сиром.

Раніше ми писали як приготувати печиво до Горіхового Спасу. Воно смакуватиме до чаю або кави.