Що ще приготувати на Горіховий Спас: нафаршируйте горіхами рибу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Така страва сподобається багатьом
У серпні багато церковних свят. Окрім Успенського посту, віряни святкують Маковий, Яблучний та Горіховий Спаси.
Зокрема, до останнього, що відзначають 16 серпня, господині готують страви з горіхами. Переважно це випічка, але також можна готувати й солоні страви, такі як салати, або риба, фарширована горіхами. Цим рецептом з нами поділилися на порталі "Етнохата".
Як приготувати рибу, фаршировану горіхами
Інгредієнти:
- свіжа риба — 3-4 кілограми,
- ядро волоського горіха – 300 г;
- цибуля ріпчаста – 5-6 шт.,
- сіль і мелений перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- Рибу почистити, випатрати, промити і просушити рушником.
- Підготовлену рибу натерти з усіх боків сіллю і свіжозмеленим чорним перцем та дати промаринуватися хвилин 20-30.
- Поки риба маринується приготувати начинку.
- Для цього очистити цибулю і розрізати її на 4-6 частин.
- Пропустити цибулю разом з горіхами через м'ясорубку, злегка присолити.
- Готову начинку викласти в черевце риби.
- Рибу викласти на фольгу, попередньо змащену вершковим маслом, і загорнути її повністю. Така маніпуляція допоможе приготувати рибу соковитою і збереже всі аромати.
- Запікати рибу у розігрітій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин.
- Після цього розгорнути фольгу та запікати ще 10 хвилин для скоринки.
- За бажанням присипати рибу тертим твердим сиром.
Раніше ми писали як приготувати печиво до Горіхового Спасу. Воно смакуватиме до чаю або кави.