Ще один рецепт до Горіхового Спасу: як приготувати неймовірний пиріг з горіхами та яблуками

Читать на русском
Автор
Чудовий смак та неймовірний аромат
Чудовий смак та неймовірний аромат. Фото 1000.menu

Пухка та ніжна випічка

До Горіхового Спасу, який цьогоріч святкують 16 серпня, господині намагаються подати до столу страви з горіхами. Це може бути випічка або ж солоні страви, такі як салати, соус "Сациві" на основі курячого бульйону або ж риба, нафарширована горіховою начинкою.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом пирога з горіхами. Готується він дуже просто, проте неодмінно сподобається близьким, переконують на сайті "Липа."

Як приготувати пиріг з волоськими горіхами і яблуками

Інгредієнти:

  • борошно – 200 г;
  • яблука великі – 2 шт.;
  • волоські горіхи – 200 г;
  • лимон – половина 1 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • сода – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 щіпка;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • олія – 20 г.

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити, почистити, нарізати дрібними кубиками.
  2. Додати сік половини лимона і цукор, перемішати і поставити в холодильник на 30-40 хвилин.
  3. Волоські горіхи почистити, злегка обсмажити на сковороді до золотистості постійно помішуючи.
  4. До горіхів додати борошно і розпушувач.
  5. До яблук додати яєчні жовтки і лимонну цедру, перемішати.
  6. З'єднати усі інгредієнти, ще раз перемішати.
  7. Тісто викласти у змащену олією та застелену пергаментом форму для випічки.
  8. Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  9. Залишити пиріг на 20 хвилин та можна подавати до столу.

Раніше ми писали, як приготувати горіхове печиво з п'яти складових. Воно вийде смачнішим, ніж магазинне.