Ще один рецепт до Горіхового Спасу: як приготувати неймовірний пиріг з горіхами та яблуками
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Пухка та ніжна випічка
До Горіхового Спасу, який цьогоріч святкують 16 серпня, господині намагаються подати до столу страви з горіхами. Це може бути випічка або ж солоні страви, такі як салати, соус "Сациві" на основі курячого бульйону або ж риба, нафарширована горіховою начинкою.
Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом пирога з горіхами. Готується він дуже просто, проте неодмінно сподобається близьким, переконують на сайті "Липа."
Як приготувати пиріг з волоськими горіхами і яблуками
Інгредієнти:
- борошно – 200 г;
- яблука великі – 2 шт.;
- волоські горіхи – 200 г;
- лимон – половина 1 шт.;
- цукор – 200 г;
- сода – 1 ч. л.;
- сіль – 1 щіпка;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- яйця курячі – 3 шт.;
- олія – 20 г.
Спосіб приготування:
- Яблука помити, почистити, нарізати дрібними кубиками.
- Додати сік половини лимона і цукор, перемішати і поставити в холодильник на 30-40 хвилин.
- Волоські горіхи почистити, злегка обсмажити на сковороді до золотистості постійно помішуючи.
- До горіхів додати борошно і розпушувач.
- До яблук додати яєчні жовтки і лимонну цедру, перемішати.
- З'єднати усі інгредієнти, ще раз перемішати.
- Тісто викласти у змащену олією та застелену пергаментом форму для випічки.
- Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
- Залишити пиріг на 20 хвилин та можна подавати до столу.
Раніше ми писали, як приготувати горіхове печиво з п'яти складових. Воно вийде смачнішим, ніж магазинне.