Нічого зайвого: найкращий пісний обід всього з двох інгредієнтів

Читати російською
Автор

Чудовий рецепт, з яким не треба морочитись

Ми розповідали, як приготувати ароматну закуску з помідорів. Тепер ділимось рецептом, який надзвичайно просто повторити — адже знадобиться всього два основні інгредієнти.

Печена картопля з маринованою цибулькою — це ситна страва, яка ідеально підходить до посту. А ще — якщо ви любите прості смаки, які легко відтворюються. От таким рецептом і поділились на порталі "Пані Стефа". Це картопля, запечена в кожушку, і подана з ароматною маринованою цибулькою.

Інгредієнти:

  • Картопля (однакового розміру)
  • Цибуля
  • Олія
  • Сіль
  • Цукор
  • Оцет
  • Зелень

Спосіб приготування:

  1. Картоплю ретельно очищаємо жорсткою щіткою, видаляючи весь пісок і бруд. Особливу увагу приділяємо місцям з пошкодженнями: зелені плями повністю видаляємо, а чорні – вирізаємо.
  2. Кожну картоплину загортаємо в фольгу. Розміщуємо загорнуту картоплю на середньому рівні гриля (температура близько 200-210 градусів) і запікаємо приблизно годину. Під час запікання картоплю потрібно кілька разів перевертати, щоб вона пропеклася рівномірно.
  3. Поки картопля печеться, готуємо мариновану цибулю. Нарізаємо її тоненькими кільцями або півкільцями.
  4. Заправляємо цибулю сіллю, цукром, оцтом і добре перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
  5. Зливаємо зайвий маринад і додаємо рослинну олію та дрібно нарізану зелень. Готовність картоплі перевіряємо дерев'яною шпажкою.

Чистимо картоплю та подаємо її з ароматною цибулькою — нічого зайвого в цій страві. Також ми ділились рецептом чудової овочевої закуски.