Цього солодкого хліба завжди буде мало: як приготувати випічку з горіхами до Спасу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Сподобається дорослим та дітям
За давніми традиціями наші бабусі пекли хліб до Третього Спаса, який цьогоріч святкують 16 серпня, та несли його освячувати до церкви. У наш час вибір хліба величезний, та й пекти його не обов'язково, адже все можна купити у магазині.
Втім, приготовлене власноруч часто смачніше за куплене, тож ми пропонуємо спекти смачний, солодкий, горіховий хліб з шоколадом. Святкова випічка готується досить легко та неодмінно сподобається близьким. А рецептом з нами поділилися на порталі "joy-pup".
Як приготувати горіховий хліб
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- чайна ложка розпушувача;
- половина чайної ложки солі;
- 100 г вершкового масла;
- третина склянки тростинного цукру;
- 2 яйця;
- 3 банана;
- 2/3 склянки несолодкого йогурту;
- 1/4 чайної ложки ваніліну;
- 100 г темного шоколаду;
- стакан фундука;
- половина чайної ложки кориці.
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 190 градусів та змастити вершковим маслом прямокутну форму для хліба.
- Змішати між собою сухі інгредієнти – борошно, розпушувач, ванілін, корицю і сіль.
- Банани розім'яти виделкою до однорідної маси.
- Попередньо розм’якшене масло змішати з цукром у великій посудині, збити масу міксером.
- По черзі розбити яйця, не припиняючи змішувати інгредієнти міксером.
- Додати в посудину йогурт і бананове пюре.
- Досипати змішані сухі інгредієнти та розмішайте ложкою.
- Подрібнити шоколад і горіхи ножем або перебити блендером і додати в тісто третину цієї суміші.
- Викласти у форму половину тіста, зверху на нього – третину горіхово-шоколадної суміші.
- Накрити все тістом, яке залишилося, і засипати горіхово-шоколадною сумішшю.
- Випікати протягом 35-40 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати горіховий тарт. Він готується легко та вмить зникає зі столу.