Цього солодкого хліба завжди буде мало: як приготувати випічку з горіхами до Спасу

Читать на русском
Автор

Сподобається дорослим та дітям

За давніми традиціями наші бабусі пекли хліб до Третього Спаса, який цьогоріч святкують 16 серпня, та несли його освячувати до церкви. У наш час вибір хліба величезний, та й пекти його не обов'язково, адже все можна купити у магазині.

Втім, приготовлене власноруч часто смачніше за куплене, тож ми пропонуємо спекти смачний, солодкий, горіховий хліб з шоколадом. Святкова випічка готується досить легко та неодмінно сподобається близьким. А рецептом з нами поділилися на порталі "joy-pup".

Як приготувати горіховий хліб

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • чайна ложка розпушувача;
  • половина чайної ложки солі;
  • 100 г вершкового масла;
  • третина склянки тростинного цукру;
  • 2 яйця;
  • 3 банана;
  • 2/3 склянки несолодкого йогурту;
  • 1/4 чайної ложки ваніліну;
  • 100 г темного шоколаду;
  • стакан фундука;
  • половина чайної ложки кориці.

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 190 градусів та змастити вершковим маслом прямокутну форму для хліба.
  2. Змішати між собою сухі інгредієнти – борошно, розпушувач, ванілін, корицю і сіль.
  3. Банани розім'яти виделкою до однорідної маси.
  4. Попередньо розм’якшене масло змішати з цукром у великій посудині, збити масу міксером.
  5. По черзі розбити яйця, не припиняючи змішувати інгредієнти міксером.
  6. Додати в посудину йогурт і бананове пюре.
  7. Досипати змішані сухі інгредієнти та розмішайте ложкою.
  8. Подрібнити шоколад і горіхи ножем або перебити блендером і додати в тісто третину цієї суміші.
  9. Викласти у форму половину тіста, зверху на нього – третину горіхово-шоколадної суміші.
  10. Накрити все тістом, яке залишилося, і засипати горіхово-шоколадною сумішшю.
  11. Випікати протягом 35-40 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати горіховий тарт. Він готується легко та вмить зникає зі столу.