Розкішна страва з кількох яєць і жмені сиру: потрібно просто відправити все в духовку (РЕЦЕПТ)

Читать на русском
Автор

Рецепт простий, а результат — вище очікувань

Іноді немає сил вигадувати щось нове на кухні, але це не проблема, оскільки є чимало вдалих і простих рецептів оригінальних закусок. Пропонуємо спрямувати свій погляд у бік Грузії. Ми ділились рецептом апетитних рулетиків з баклажанів. Тепер розповідаємо, як приготувати ліниві хачапурі по-аджарськи.

Страва максимально проста. Для класичних хачапурі потрібне дріжджове тісто, тоді як наступний рецепт цього не потребує. Як приготувати такі "човники", розповіла блогерка Катерина під ніком pani_raccoon.

Інгредієнти:

  • Сухий кисломолочний сир — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Цільнозернове борошно — 20-40 г
  • Твердий сир — 20 г
  • Улюблені спеції, сіль та перець
  • Зелень за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо кисломолочний сир та білок яйця. Додаємо цільнозернове борошно, спеції, сіль і перець.
  2. Якщо сир дуже вологий, на цьому етапі слід додати трохи більше борошна. Так тісто не буде занадто рідким.
  3. Змочивши руки водою, формуємо з тіста кульки. Розтягуємо їх у човники і викладаємо на деко.
  4. Випікаємо у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180°C 20 хвилин. Або ж до утворення скоринки.
  5. Потім посипаємо зверху твердим сиром і повертаємо в духовку. Сир повинен розплавитись. Наприкінці додаємо жовток зверху.

Цю страву дуже важливо подавати одразу — поки жовток рідкий. Також ми розповідали, як правильно їсти хінкалі.