Спробуйте цю капусту — іншої готувати не будете: завдяки секретному інгредієнту виходить хрусткою і апетитною (відео)

Читати російською
Автор

Капуста виходить хрусткою та ароматною

Домашня квашена капуста — це для багатьох улюблена закуска сезону. Ми ділились класичним рецептом. Тепер пропонуємо цікаву варіацію — з додаванням меду.

Як розповіла авторка відео на ютуб-каналі "Українська кухня — кращі традиції", цей рецепт передається в її родині з покоління в покоління і завжди користується великою популярністю. Капуста виходить хрумка, соковита і неймовірно смачна.

Інгредієнти:

  • 2,5-3 кг білокачанної капусти (вибирайте пізні сорти)
  • 2 середні моркви
  • 1 літр води
  • 1 столова ложка солі без гірки
  • 1 столова ложка меду
  • корінь хрону до смаку

Спосіб приготування:

  1. Добре промийте капусту та моркву. Нашаткуйте капусту тонкою соломкою, а моркву натріть на крупній тертці.
  2. Закип'ятіть воду, додайте сіль та мед. Ретельно перемішайте, щоб сіль і мед повністю розчинилися. Остудіть маринад до теплого стану.
  3. На дно трилітрової банки покладіть шматочок кореня хрону. Щільно утрамбовуйте шари капусти з морквою в банку, періодично поливаючи їх маринадом.
  4. Коли банка буде заповнена, залийте зверху залишками маринаду. Накрийте банку марлею і поставте в миску, щоб туди стікав зайвий маринад.
  5. Залиште капусту бродити при кімнатній температурі протягом 3 днів. Щодня протикайте капусту дерев'яною паличкою до дна, щоб випустити вуглекислий газ.
  6. Після закінчення бродіння щільно закрийте банку кришкою і перенесіть у прохолодне місце (погріб, холодильник). Капуста буде готова до вживання через тиждень, але з часом ставатиме смачнішою.

До речі, протикання капусти — це дуже важливий процес. Його не тільки не можна ігнорувати, але й важливо правильно робити. Ми розповідали, як саме.