Навіть сусіди почують цей хруст: правильний рецепт квашеної капусти, який завжди вдається (відео)

Читать на русском
Автор
1754
Апетитний рецепт квашеної капусти
Апетитний рецепт квашеної капусти. Фото shuba.life

Як зробити квашену капусту, щоб вона точно вдалася

Триває сезон заготівель і закруток. Якщо ви вже закрили власну томатну пасту, варто взятися й за квашену капусту.

Квашена капуста – це не лише смачна закуска, а й відмінна основа для інших страв, таких як пиріжки та вареники. Правильним рецептом, з яким капуста виходить надзвичайно хрусткою, поділилась кулінарна блогерка на ютуб-каналі "Смаколики Юлі".

Інгредієнти:

  • Білокачанна капуста – 1 кг
  • Морква – 100 г
  • Сіль (кам'яна, не йодована) – 20 г
  • Перець чорний горошком – 5 горошин

Спосіб приготування:

  1. Моркву миємо, просушуємо та чистимо від шкірки. Капусту шаткуємо соломкою, а моркву натираємо на крупній тертці.
  2. З’єднуємо капусту, моркву, сіль і перець у великій мисці. Ретельно перемішуємо та розминаємо руками, щоб капуста пустила сік. Це може зайняти деякий час.
  3. Укладаємо капусту щільно в стерилізовані банки, утрамбовуючи кожен шар. Сік, що виділився, повинен повністю покривати капусту. Якщо соку недостатньо, можна додати розсіл (1 столова ложка солі на 0,5 літра води).
  4. Накриваємо банки кришками, але не закручуємо щільно, щоб виходив вуглекислий газ. Ставимо банки в тепле місце на 3-4 дні. Повинна бути кімнатна температура.
  5. Щодня проколюємо капусту дерев’яною шпажкою до дна, щоб випустити газ. Після закінчення бродіння закриваємо банки щільно і переносимо в холодне місце (підвал, холодильник).

Готова та повністю проквашена капуста може зберігатися в холодильнику або погребі до 6 місяців. Також ми розповідали, як закрити на зиму баклажани по-грузинськи.