Простий пиріг без борошна, який з’їдається за одну хвилину: готуємо з картоплі, курки та грибів

Читать на русском
Автор

Ви будете готувати цей картопляний пиріг щодня

Цей рецепт картопляного пирога стане приємною знахідкою для тих, хто хоче приготувати ситну та смачну страву без використання борошна. Основа з картоплі чудово тримає форму, а завдяки поєднанню курки, грибів та помідорів разом з заливкою пиріг виходить соковитим і поживним. Цей закусочний пиріг виходить дуже апетитним і легко стане головною стравою на столі.

Рецептом поділилась кулінарна блогерка _with_anna._.

Інгредієнти:

  • Картопля — 500-700 г
  • Куряче філе — 300 г
  • Печериці — 300 г
  • Помідори — 150 г
  • Сир твердий — 100 г
  • Часник — 1 зубчик
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Для заливки:

  • Яйця — 3 шт
  • Сметана — 200 г
  • Молоко — 50 г
  • Сіль, сухий часник

Як приготувати картопляний пиріг з куркою та грибами

  1. Картоплю відварюємо звичайним способом до готовності та викладаємо у застелену пергаментом форму.
  2. Розминаємо картоплю склянкою, роблячи бортики. Змащуємо поверхню олією і запікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів для підрумʼянення.
  3. Тим часом обсмажуємо куряче філе зі спеціями.
  4. Гриби підсмажуємо окремо з часником. Помідори нарізаємо на кубики.
  5. Для заливки змішуємо яйця, сметану, молоко, та спеції. Добре перемішуємо.
  6. Дістаємо форму з картоплею та викладаємо зверху начинку. Заливаємо все сумішшю та посипаємо тертим сиром.
  7. Ставимо у духовку ще на 40-45 хвилин випікатись при температурі 180 градусів.