Жульєн по-новому: ідеальний рецепт в лаваші для ситного обіду чи вечері

Читать на русском
Автор

Жульєн за цим рецептом виходить соковитим та хрумким

Жульєн завоював серця гурманів по всьому світу. За класичним рецептом дрібно нарізане м’ясо з грибами та цибулею запікається в густому вершковому соусі бешамель у кокотницях. Проте не менш смачним виходить і жульєн у лаваші.

Таким варіантом французької страви поділилася на своїй сторінці в Instagram фудблогерка Настя Кістеньова. Жульєн лаваші можна готувати для швидкого перекусу, ситного обіду чи вечері.

Інгредієнти

  • цибуля 1 шт.
  • куряче філе 700 г
  • гриби 500 г
  • сіль, спеції до курки, мускатний горіх
  • вершки від 20% 200 г
  • борошно 1 ст.л.
  • сир 100 г
  • лаваш 3 прямокутних листи
  • сухарі панко
  • яйця 2 шт.

Етапи приготування

  1. Куряче філе та цибулю наріжте дрібними кубиками.
  2. На розігрітій пательні з олією (або вершковим маслом) обсмажте цибулю до м'якості та прозорості. Додайте нарізане куряче філе і смажте до світло-золотистого кольору.
  3. Нарізані тонкими пластинками гриби додайте до курки з цибулею. Готуйте, поки не випарується рідина, а гриби не підсмажаться.
  4. Посоліть, додайте спеції та трохи мускатного горіха. Добре перемішайте.
  5. Додайте до начинки 1 столову ложку борошна і швидко перемішайте, смажте 1-2 хвилини.
  6. Влийте вершки. Добре перемішайте, щоб не було грудочок. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і тушкуйте 2-3 хвилини, поки соус не загусне.
  7. На край кожного шматка лаваша викладіть натертий на великій тертці сир, частину охолодженої начинки.
  8. Загорніть лаваш у щільний рулетик або конверт, підгинаючи краї, щоб начинка не витікала.
  9. В окремій мисці збийте 2 яйця. У пласку тарілку насипте сухарі панко.
  10. Кожен рулетик обваляйте спочатку у збитому яйці, а потім у сухарях панко, викладіть на застелене пергаментом деко.
  11. Запікайте рулетики в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин.