Жульєн по-новому: ідеальний рецепт в лаваші для ситного обіду чи вечері
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Жульєн за цим рецептом виходить соковитим та хрумким
Жульєн завоював серця гурманів по всьому світу. За класичним рецептом дрібно нарізане м’ясо з грибами та цибулею запікається в густому вершковому соусі бешамель у кокотницях. Проте не менш смачним виходить і жульєн у лаваші.
Таким варіантом французької страви поділилася на своїй сторінці в Instagram фудблогерка Настя Кістеньова. Жульєн лаваші можна готувати для швидкого перекусу, ситного обіду чи вечері.
Інгредієнти
- цибуля 1 шт.
- куряче філе 700 г
- гриби 500 г
- сіль, спеції до курки, мускатний горіх
- вершки від 20% 200 г
- борошно 1 ст.л.
- сир 100 г
- лаваш 3 прямокутних листи
- сухарі панко
- яйця 2 шт.
Етапи приготування
- Куряче філе та цибулю наріжте дрібними кубиками.
- На розігрітій пательні з олією (або вершковим маслом) обсмажте цибулю до м'якості та прозорості. Додайте нарізане куряче філе і смажте до світло-золотистого кольору.
- Нарізані тонкими пластинками гриби додайте до курки з цибулею. Готуйте, поки не випарується рідина, а гриби не підсмажаться.
- Посоліть, додайте спеції та трохи мускатного горіха. Добре перемішайте.
- Додайте до начинки 1 столову ложку борошна і швидко перемішайте, смажте 1-2 хвилини.
- Влийте вершки. Добре перемішайте, щоб не було грудочок. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і тушкуйте 2-3 хвилини, поки соус не загусне.
- На край кожного шматка лаваша викладіть натертий на великій тертці сир, частину охолодженої начинки.
- Загорніть лаваш у щільний рулетик або конверт, підгинаючи краї, щоб начинка не витікала.
- В окремій мисці збийте 2 яйця. У пласку тарілку насипте сухарі панко.
- Кожен рулетик обваляйте спочатку у збитому яйці, а потім у сухарях панко, викладіть на застелене пергаментом деко.
- Запікайте рулетики в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин.