Жульєн по-новому: ідеальний рецепт в лаваші для ситного обіду чи вечері

Читать на русском
Автор
Жульєн в лаваші
Жульєн в лаваші. Фото Скріншот Instagram/nisenitnitsia, колаж “Телеграф”

Жульєн за цим рецептом виходить соковитим та хрумким

Жульєн завоював серця гурманів по всьому світу. За класичним рецептом дрібно нарізане м’ясо з грибами та цибулею запікається в густому вершковому соусі бешамель у кокотницях. Проте не менш смачним виходить і жульєн у лаваші.

Таким варіантом французької страви поділилася на своїй сторінці в Instagram фудблогерка Настя Кістеньова. Жульєн лаваші можна готувати для швидкого перекусу, ситного обіду чи вечері.

Інгредієнти

  • цибуля 1 шт.
  • куряче філе 700 г
  • гриби 500 г
  • сіль, спеції до курки, мускатний горіх
  • вершки від 20% 200 г
  • борошно 1 ст.л.
  • сир 100 г
  • лаваш 3 прямокутних листи
  • сухарі панко
  • яйця 2 шт.

Етапи приготування

  1. Куряче філе та цибулю наріжте дрібними кубиками.
  2. На розігрітій пательні з олією (або вершковим маслом) обсмажте цибулю до м'якості та прозорості. Додайте нарізане куряче філе і смажте до світло-золотистого кольору.
  3. Нарізані тонкими пластинками гриби додайте до курки з цибулею. Готуйте, поки не випарується рідина, а гриби не підсмажаться.
  4. Посоліть, додайте спеції та трохи мускатного горіха. Добре перемішайте.
  5. Додайте до начинки 1 столову ложку борошна і швидко перемішайте, смажте 1-2 хвилини.
  6. Влийте вершки. Добре перемішайте, щоб не було грудочок. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і тушкуйте 2-3 хвилини, поки соус не загусне.
  7. На край кожного шматка лаваша викладіть натертий на великій тертці сир, частину охолодженої начинки.
  8. Загорніть лаваш у щільний рулетик або конверт, підгинаючи краї, щоб начинка не витікала.
  9. В окремій мисці збийте 2 яйця. У пласку тарілку насипте сухарі панко.
  10. Кожен рулетик обваляйте спочатку у збитому яйці, а потім у сухарях панко, викладіть на застелене пергаментом деко.
  11. Запікайте рулетики в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин.