Плацинди з квашеною капустою: фото-рецепт

Читать на русском
Автор
847
  • 40 хв

    Приготування

  • 5

    порцій

Дуже смачні пиріжки з капустою — національна молдавська страва, плацинди. Приготовані з тонкого тіста, виходять дуже ніжними та смачними, а квашена капуста зробить їхній смак дуже оригінальним.

Тісто для плацинди має бути настільки тонким, щоб крізь нього майже просвічувала начинка. Щоб воно вийшло максимально еластичним і добре розтягувалося, використовуйте теплу воду та обов’язково дайте йому "відпочити" не менше 30 хвилин. Деякі господині додають у тісто трохи оцту або розтопленого сала для більшої м’якості та шаруватості.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

1. Протушкуйте капусту в олії хвилин 20. Замісіть тісто, розчинивши у воді сіль, соду та олію. Додайте 2 склянки борошна.

2. Перемішуйте та додавайте поступово борошно, що залишилося.

3. Вимішайте тісто руками.

4. Скачайте тісто в кульку і дайте йому полежати 30 хвилин.

5. Розділіть тісто на 8 рівних частин.

6. Розкачайте кожен шматочок і викладіть у центр начинку.

7. Загортайте коржик, кожен край по черзі.

8. Пройдіться по складеному конверту качалкою, роблячи її якомога тонше.

9. Кожну плацинду обсмажуйте на сковороді з олією із двох сторін хвилин по п’ять.

Викладіть готові плацинди на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.

Як і з чим подавати

Плацинди часто подають зі сметаною або натуральним йогуртом (чи кефіром). Також можна подати їх із часниковим соусом або просто посипати свіжою рубленою зеленню. Плацинди смачно їсти з першими стравами. Також вони підходять як додаток до чашки чаю або склянки айрану.

Ви також можете приготувати плацинди з картоплею або плацинди з сиром та зеленню.

Смачного!