-
40 хв
Приготування
-
5
порцій
Дуже смачні пиріжки з капустою — національна молдавська страва, плацинди. Приготовані з тонкого тіста, виходять дуже ніжними та смачними, а квашена капуста зробить їхній смак дуже оригінальним.
Тісто для плацинди має бути настільки тонким, щоб крізь нього майже просвічувала начинка. Щоб воно вийшло максимально еластичним і добре розтягувалося, використовуйте теплу воду та обов’язково дайте йому "відпочити" не менше 30 хвилин. Деякі господині додають у тісто трохи оцту або розтопленого сала для більшої м’якості та шаруватості.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 стак.
-
0.5 ч.л.
-
700 г
-
2-3 стак.
-
1 ч.л.
-
1 ст.л.
-
0.5 шт
Спосіб приготування
1. Протушкуйте капусту в олії хвилин 20. Замісіть тісто, розчинивши у воді сіль, соду та олію. Додайте 2 склянки борошна.
2. Перемішуйте та додавайте поступово борошно, що залишилося.
3. Вимішайте тісто руками.
4. Скачайте тісто в кульку і дайте йому полежати 30 хвилин.
5. Розділіть тісто на 8 рівних частин.
6. Розкачайте кожен шматочок і викладіть у центр начинку.
7. Загортайте коржик, кожен край по черзі.
8. Пройдіться по складеному конверту качалкою, роблячи її якомога тонше.
9. Кожну плацинду обсмажуйте на сковороді з олією із двох сторін хвилин по п’ять.
Викладіть готові плацинди на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
Як і з чим подавати
Плацинди часто подають зі сметаною або натуральним йогуртом (чи кефіром). Також можна подати їх із часниковим соусом або просто посипати свіжою рубленою зеленню. Плацинди смачно їсти з першими стравами. Також вони підходять як додаток до чашки чаю або склянки айрану.
Ви також можете приготувати плацинди з картоплею або плацинди з сиром та зеленню.
Смачного!