Чому буряк для борщу не потрібно варити і як його правильно готувати
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Цей лайфхак зробить борщ особливо смачним.
Попри "традиційний" рецепт борщу, кожна господарка має свої секрети і лайфхаки, як зробити страву ще смачнішою. Наприклад в борщ можна додати старе сало, щоб надати йому неповторний смак і аромат. Також посилити смак може допомогти і заміна "стандартного" вареного буряка на печений.
Рецептом борщу із печеним буряком поділився портал km-doma.
Складові:
- Яловича груднинка на кісточці — 450 гр.
- Сало солоне чи копчене – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Буряк (велика) — 2 шт.
- Картопля (середня) — 2 шт.
- Морква (середня) — 2 шт.
- Капуста білокачанна — 500 гр.
- Часник — 4 зубчики
- Томатна паста — 3 ст. ложки
- Оцет 6% — 3 ч. ложки
- Зелень кропу — 0.5 пучка
- Лавровий лист — 2 шт.
- Цукор — 0.5 ч. ложки
- Сіль, чорний мелений перець — на смак
Спосіб приготування:
- Груднинку варіть протягом 2,5 годин, при малому кипінні, знімаючи піну. Готовий бульйон процідіть через сито, а м’ясо остудіть і наріжте середні шматочки.
- Один буряк оберніть подвійним шаром фольги і запікайте в духовці при температурі 180 градусів 1,5 години.
- Цибулю наріжте тонкою соломкою, а моркву натріть на великій тертці.
- Наріжте сало і половину обсмажте разом із цибулею близько 5-7 хвилин. Потім додайте моркву і смажте все ще 10 хвилин на повільному вогні.
- Половину сала, що залишилася, обсмажте разом з сирим буряком, який заздалегідь натріть на великій тертці. Додайте ще 2 ч. ложки оцту, цукор і обсмажуйте все на малому вогні 15 хвилин при постійному помішуванні.
- Шкірку від сирого буряка залийте 1 склянкою бульйону, додайте 1 ч. ложку оцту і варіть 5 хвилин. Після цього бульйон процідіть і влийте в каструлю, доведіть до кипіння і додайте нарізану на середні кубики картопля.
- Через 5 хвилин додайте дрібно нашатковану капусту, і варіть її 5 хвилин при слабкому кипінні. Потім додайте засмажку з цибулі, моркви, томатну пасту, а також обсмажені буряки з оцтом і лавровий лист. Доведіть до кипіння, зменште вогонь та варіть при слабкому кипінні 10 хвилин.
- Запечені буряки остудіть, очистіть від шкірки, натріть на середній тертці і додайте її борщ разом з дрібно посіченим часником і нашаткованою зеленню. Посолити, поперчити, довести до кипіння і варити 1 хвилину при середньому кипінні. Після вимкніть і відставте каструлю настоятися протягом 20 хвилин.
Нагадаємо, раніше Телеграф писав, як в українському уряді хочуть популяризувати борщ та інші національні страви на світовому рівні. Ще раніше з’явилася ініціатива щодо введення в календар спеціального "смачного" свята, яким може стати День українського борщу.
Також ми розповідали, який секретний інгредієнт пропонують додавати господиням у борщ, щоб він був найсмачнішим.