Чому буряк для борщу не потрібно варити і як його правильно готувати

Читать на русском
Автор
10089
Зварити ідеальний борщ може кожен
Зварити ідеальний борщ може кожен

Цей лайфхак зробить борщ особливо смачним.

Попри "традиційний" рецепт борщу, кожна господарка має свої секрети і лайфхаки, як зробити страву ще смачнішою. Наприклад в борщ можна додати старе сало, щоб надати йому неповторний смак і аромат. Також посилити смак може допомогти і заміна "стандартного" вареного буряка на печений.

Рецептом борщу із печеним буряком поділився портал km-doma.

Складові:

  • Яловича груднинка на кісточці — 450 гр.
  • Сало солоне чи копчене – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Буряк (велика) — 2 шт.
  • Картопля (середня) — 2 шт.
  • Морква (середня) — 2 шт.
  • Капуста білокачанна — 500 гр.
  • Часник — 4 зубчики
  • Томатна паста — 3 ст. ложки
  • Оцет 6% — 3 ч. ложки
  • Зелень кропу — 0.5 пучка
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Цукор — 0.5 ч. ложки
  • Сіль, чорний мелений перець — на смак

Спосіб приготування:

  1. Груднинку варіть протягом 2,5 годин, при малому кипінні, знімаючи піну. Готовий бульйон процідіть через сито, а м’ясо остудіть і наріжте середні шматочки.
  2. Один буряк оберніть подвійним шаром фольги і запікайте в духовці при температурі 180 градусів 1,5 години.
  3. Цибулю наріжте тонкою соломкою, а моркву натріть на великій тертці.
  4. Наріжте сало і половину обсмажте разом із цибулею близько 5-7 хвилин. Потім додайте моркву і смажте все ще 10 хвилин на повільному вогні.
  5. Половину сала, що залишилася, обсмажте разом з сирим буряком, який заздалегідь натріть на великій тертці. Додайте ще 2 ч. ложки оцту, цукор і обсмажуйте все на малому вогні 15 хвилин при постійному помішуванні.
  6. Шкірку від сирого буряка залийте 1 склянкою бульйону, додайте 1 ч. ложку оцту і варіть 5 хвилин. Після цього бульйон процідіть і влийте в каструлю, доведіть до кипіння і додайте нарізану на середні кубики картопля.
  7. Через 5 хвилин додайте дрібно нашатковану капусту, і варіть її 5 хвилин при слабкому кипінні. Потім додайте засмажку з цибулі, моркви, томатну пасту, а також обсмажені буряки з оцтом і лавровий лист. Доведіть до кипіння, зменште вогонь та варіть при слабкому кипінні 10 хвилин.
  8. Запечені буряки остудіть, очистіть від шкірки, натріть на середній тертці і додайте її борщ разом з дрібно посіченим часником і нашаткованою зеленню. Посолити, поперчити, довести до кипіння і варити 1 хвилину при середньому кипінні. Після вимкніть і відставте каструлю настоятися протягом 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше Телеграф писав, як в українському уряді хочуть популяризувати борщ та інші національні страви на світовому рівні. Ще раніше з’явилася ініціатива щодо введення в календар спеціального "смачного" свята, яким може стати День українського борщу.

Також ми розповідали, який секретний інгредієнт пропонують додавати господиням у борщ, щоб він був найсмачнішим.