Взимку стане прикрасою святкового столу: рецепт консервованих баклажанів з печерицями
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Спробуйте і не пошкодуєте
Різноманітні салати з баклажанів славляться своєю гостротою. Пропонована страва з грибами дуже популярна на будь-якому святковому столі, особливо зимової новорічної пори.
Рецепт страви на зиму невибагливий. Про те, як приготувати на зиму баклажани з печерицями, розповіла український шеф-кухар Оксана Вознюк. Вам сподобається цей варіант приготування, тому що гриби в поєднанні з баклажаном, морквою та цибулею, насправді дуже проста, але водночас смачна їжа.
Як смачно законсервувати баклажани з грибами
Інгредієнти:
- Баклажани - 1,5 кг
- Печериці - 500 г
- Цибуля - 300 г
- Морква - 300 г
- Часник - 5 зубків
- Чилі - 1 шт.
- Олія - 200 г
- Оцет - 75 г
- Цукор - 1 ст.л.
- Приправа зіра - 1 ч.л.
- Коріандр мелений - 1 ч.л.
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Баклажани нарізаємо кубиком та солимо. Відкладаємо, щоб відпочили.
- Цибулю та печериці теж нарізаємо кубиком, а моркву, як по-корейськи.
- Спочатку обсмажуємо цибулю, потім додаємо баклажани (можна зі шкіркою), потім гриби та моркву, дрібно нарізаний часник та перець чилі.
- Солимо, перчимо, додаємо зіру та коріандр, і тушимо до готовності.
- Викладаємо в банки, стерилізуємо 15 хвилин і закриваємо, перевертаємо банки та накриваємо.
Раніше "Телеграф" ділився рецептом гострого салату із зелених помідорів та перців на зиму.