Забуті рецепти української кухні - козацький соус "Саламаха"

Автор
0
  • 1 мин

    Приготовление

  • 1

    порция

Старовинний козацький соус "Саламаха" готується всього за 3 хвилини. Спробуйте!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Очистити та пропустити часник через прес. Посолити часник, додати перець за смаком.
Козаки любили ситно поїсти, але не могли витрачати на кулінарію багато часу. А ось страви, які допомагали у боротьбі з ворогами - сезонними недугами - дуже цінували, тому "Саламаху" готували часто і подавали до вареної картоплі.
Додати рослинну олію, перемішати.

Цей простий соус добре смакує з вареною картоплею.

"Забуті рецепти української кухні" - проект SMAK.UA, в рамках якого ми публікуємо незаслужено забуті рецепти української кухні, які могли б бути цікаві і в сучасний час. Добірку цих рецептів ви зможете знайти ТУТ.