Мы используем Куки!

Забуті рецепти української кухні - козацький соус "Саламаха"

Автор
Забуті рецепти української кухні - козацький соус "Саламаха"
  • 1 мин

    Приготовление

  • 1

    порция

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Старовинний козацький соус "Саламаха" готується всього за 3 хвилини. Спробуйте!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

  • Часник

    1 головка

  • Олія рослинна

    100г

  • Сіль

    за смаком

  • Перець чорний мелений

    за смаком

Способ приготовления

Очистити та пропустити часник через прес. Посолити часник, додати перець за смаком.
Козаки любили ситно поїсти, але не могли витрачати на кулінарію багато часу. А ось страви, які допомагали у боротьбі з ворогами - сезонними недугами - дуже цінували, тому "Саламаху" готували часто і подавали до вареної картоплі.
Додати рослинну олію, перемішати.

Цей простий соус добре смакує з вареною картоплею.

"Забуті рецепти української кухні" - проект SMAK.UA, в рамках якого ми публікуємо незаслужено забуті рецепти української кухні, які могли б бути цікаві і в сучасний час. Добірку цих рецептів ви зможете знайти ТУТ.