Забуті рецепти української кухні - козацький соус "Саламаха"
- Автор
- Дата публикации
- Автор

-
1 мин
Приготовление
-
1
порция
Старовинний козацький соус "Саламаха" готується всього за 3 хвилини. Спробуйте!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
Часник
1 головка
Олія рослинна
100г
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Способ приготовления
Очистити та пропустити часник через прес. Посолити часник, додати перець за смаком.Козаки любили ситно поїсти, але не могли витрачати на кулінарію багато часу. А ось страви, які допомагали у боротьбі з ворогами - сезонними недугами - дуже цінували, тому "Саламаху" готували часто і подавали до вареної картоплі.
Цей простий соус добре смакує з вареною картоплею.
"Забуті рецепти української кухні" - проект SMAK.UA, в рамках якого ми публікуємо незаслужено забуті рецепти української кухні, які могли б бути цікаві і в сучасний час. Добірку цих рецептів ви зможете знайти ТУТ.