Цукати із черешні

Читать на русском
Автор
1
  • 1 дн 8 г

    Приготування

  • 2

    порції

Домашні цукати можна приготувати практично з будь-яких фруктів, ягід та овочів. Сьогодні готуємо ці солодкі ласощі з черешні.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

Видалити зелені хвостики у черешні. Ягоди добре промити та видалити кісточку. Підсушити на рушнику або промокнути паперовим рушником.Взяти потрібну каструлю або миску для варіння цукатів. Налити холодну воду. Додати у воду цукор, лимонну кислоту та ванільний цукор. Надіслати ємність на вогонь. Помішуючи дерев'яною лопаткою, розчин довести до кипіння. Проварити на невеликому вогні до розчинення цукрових крупинок і прозорості сиропу близько п'яти хвилин.Зняти сироп із вогню. Опустити ягоди черешні в сироп і добре перемішати. Накрити кришкою і залишити до повного остигання.

Охолоджені ягоди відправити знову на вогонь. Закип'ятити та проварити 3-5 хвилин. Вимкнути вогонь. Знову накрити кришкою і залишити остигати. Якщо дозволяє час, можна настоятися до наступного дня.

Процедуру варіння повторіть ще раз.Після остигання сиропу, черешню витягнути шумівкою в друшляк. Залишити ягоди на 3-5 годин. Можна залишити проти ночі. За цей час черешні добре підсохнуть від зайвої вологи, але ще не перетворяться на цукати.Застелити пергаментом лист. Викласти черешку в один шар.Включити духовку на мінімальну температуру. У звичайній газовій духовці це приблизно 80-100 градусів.Відправити ягоди сушитися на 3-5 годин. Дверцята залишити трохи прочиненими, щоб циркулювало повітря.Готові ягоди при натисканні не дають соку. На цьому етапі можна відключити духовку і залишити черешню до повного остигання.Черешневі цукати можна обваляти в цукровій пудрі, так вони стануть гарним, корисним та смачним доповненням до вашого святкового столу.Цукати із черешні готові. Зберігати в тарі, що закривається, в сухому місці.

Використовувати цекати черешні можна в пасхальні , кексах і печиво