-
1 дн 8 г
Приготування
-
2
порції
Домашні цукати можна приготувати практично з будь-яких фруктів, ягід та овочів. Сьогодні готуємо ці солодкі ласощі з черешні.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 кг
-
1 кг
-
500 мл
-
1 ч.л.
-
1 ч.л.
-
по вкусу
Спосіб приготування
Охолоджені ягоди відправити знову на вогонь. Закип'ятити та проварити 3-5 хвилин. Вимкнути вогонь. Знову накрити кришкою і залишити остигати. Якщо дозволяє час, можна настоятися до наступного дня.
Процедуру варіння повторіть ще раз.Після остигання сиропу, черешню витягнути шумівкою в друшляк. Залишити ягоди на 3-5 годин. Можна залишити проти ночі. За цей час черешні добре підсохнуть від зайвої вологи, але ще не перетворяться на цукати.Застелити пергаментом лист. Викласти черешку в один шар.Включити духовку на мінімальну температуру. У звичайній газовій духовці це приблизно 80-100 градусів.Відправити ягоди сушитися на 3-5 годин. Дверцята залишити трохи прочиненими, щоб циркулювало повітря.Готові ягоди при натисканні не дають соку. На цьому етапі можна відключити духовку і залишити черешню до повного остигання.Черешневі цукати можна обваляти в цукровій пудрі, так вони стануть гарним, корисним та смачним доповненням до вашого святкового столу.Цукати із черешні готові. Зберігати в тарі, що закривається, в сухому місці.Використовувати цекати черешні можна в пасхальні , кексах і печиво