
-
1 дн 8 г
Приготування
-
2
порції
Домашні цукати можна приготувати практично з будь-яких фруктів, ягід та овочів. Сьогодні готуємо ці солодкі ласощі з черешні.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 кг
-
1 кг
-
500 мл
-
1 ч.л.
-
1 ч.л.
-
по вкусу
Спосіб приготування
Видалити зелені хвостики у черешні. Ягоди добре промити та видалити кісточку. Підсушити на рушнику або промокнути паперовим рушником.Взяти потрібну каструлю або миску для варіння цукатів. Налити холодну воду. Додати у воду цукор, лимонну кислоту та ванільний цукор. Надіслати ємність на вогонь. Помішуючи дерев'яною лопаткою, розчин довести до кипіння. Проварити на невеликому вогні до розчинення цукрових крупинок і прозорості сиропу близько п'яти хвилин.Зняти сироп із вогню. Опустити ягоди черешні в сироп і добре перемішати. Накрити кришкою і залишити до повного остигання.Охолоджені ягоди відправити знову на вогонь. Закип'ятити та проварити 3-5 хвилин. Вимкнути вогонь. Знову накрити кришкою і залишити остигати. Якщо дозволяє час, можна настоятися до наступного дня.

Використовувати цекати черешні можна в пасхальні , кексах і печиво