Незвичайний ніжний смак: як приготувати вінегрет з авокадо
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Ідеально навіть для святкового столу
Вінегрет — збалансований та смачний салат, яким чудово смакувати в піст. Існує багато його рецептів, однак доповнити його можна авокадо, що точно здивує ваші смакові рецептори. Раніше "Телеграф" ділився, який інгредієнт змінить ваше відношення до вінегрету, а тепер розповідаємо, як приготувати його з авокадо.
Авокадо для цього салату треба обрати стигле. Воно повинне бути м’яким, а хвостик має легко відділятися. Рецептом вінегрету з авокадо поділився український кулінар Євген Клопотенко.
Як приготувати вінегрет з авокадо
Інгредієнти:
- буряк — 1 шт;
- морква — 1 шт;
- лісові горіхи — 100 г;
- авокадо — 1 шт;
- соняшникова олія — 2-3 ст. л.;
- бальзамічний оцет — 1-2 ст. л.;
- гірчиця в зернах — 1 ч. л.;
- сіль, перець — на свій смак.
Спосіб приготування:
- Ретельно миємо буряк і моркву. Загортаємо їх у фольгу і випікаємо при температурі 180 градусів 60-90 хвилин. Врахуйте, що морква готується швидше.
- Коли овочі повністю охолонуть, очищуємо їх. Після цього нарізаємо на кубики невеликого розміру.
- Нарізаємо авокадо на кубики такого ж розміру, як решта овочів. Додаємо горіхи.
- Заправляємо салат бальзамічним оцтом, гірчицею та соняшниковою олією. Додаємо сіль та перець і перемішуємо.
Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачного та легкого салату з пекінської капусти. На приготування витратите лічені хвилини.