Незвичайний ніжний смак: як приготувати вінегрет з авокадо

Читать на русском
Автор
6200
Цей вінегрет смачніший навіть за класичний
Цей вінегрет смачніший навіть за класичний. Фото klopotenko.com

Ідеально навіть для святкового столу

Вінегрет — збалансований та смачний салат, яким чудово смакувати в піст. Існує багато його рецептів, однак доповнити його можна авокадо, що точно здивує ваші смакові рецептори. Раніше "Телеграф" ділився, який інгредієнт змінить ваше відношення до вінегрету, а тепер розповідаємо, як приготувати його з авокадо.

Авокадо для цього салату треба обрати стигле. Воно повинне бути м’яким, а хвостик має легко відділятися. Рецептом вінегрету з авокадо поділився український кулінар Євген Клопотенко.

Як приготувати вінегрет з авокадо

Інгредієнти:

  • буряк — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • лісові горіхи — 100 г;
  • авокадо — 1 шт;
  • соняшникова олія — 2-3 ст. л.;
  • бальзамічний оцет — 1-2 ст. л.;
  • гірчиця в зернах — 1 ч. л.;
  • сіль, перець — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно миємо буряк і моркву. Загортаємо їх у фольгу і випікаємо при температурі 180 градусів 60-90 хвилин. Врахуйте, що морква готується швидше.
  2. Коли овочі повністю охолонуть, очищуємо їх. Після цього нарізаємо на кубики невеликого розміру.
  3. Нарізаємо авокадо на кубики такого ж розміру, як решта овочів. Додаємо горіхи.
  4. Заправляємо салат бальзамічним оцтом, гірчицею та соняшниковою олією. Додаємо сіль та перець і перемішуємо.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачного та легкого салату з пекінської капусти. На приготування витратите лічені хвилини.