Що робити з медом, на якому з’явилась біла піна: чому вона з’являється на поверхні

Читать на русском
Автор

Що робити, якщо помітили білу піну на меді

Ми розповідали про швидкий спосіб чищення риби. Тепер розповідаємо про білу піну в меді: що це таке і чи можна її їсти?

Багато людей, відкривши банку з медом, можуть побачити на її поверхні білу піну. Це може викликати сумніви щодо якості продукту. Звідки ця піна і чи можна її їсти, розповіли на Pixelinform.

Що таке біла піна?

Її поява — це не ознака фальсифікації чи псування меду. Це природний процес, який пов'язаний з кристалізацією меду. Це перехід меду з рідкого стану в твердий або напівтвердий, при якому утворюються кристали цукру.

Кристалізація меду залежить від багатьох факторів, таких як температура, вологість, сорт меду, наявність домішок тощо. Коли мед кристалізується, він стає більш щільним і важким, а вода, що міститься в ньому, піднімається вгору і утворює піну. Ця піна складається з повітряних бульбашок, які відбивають світло, надаючи їй білого кольору.

Однак піна не впливає на якість та властивості меду. Це природне явище, яке не свідчить про його псування. Її можна їсти або видалити, як вам буде зручніше. Також ми розповідали, як швидко розморозити м’ясо без мікрохвильовки.