Мікрохвильовка не знадобиться: як швидко розморозити м’ясо

Читать на русском
Автор
Два лайфхаки для швидкої розморозки
Два лайфхаки для швидкої розморозки. Фото ТСН

Способи швидкого розморожування м’яса

Ми розповідали, як швидко почистити рибу від луски. Тепер ділимось порадами, які допоможуть швидко розморозити м’ясо, якщо немає часу.

Звісно, повільне розморожування м'яса в холодильнику — це найкращий спосіб зберегти його смак, текстуру та харчову цінність. Проте, іноді виникають ситуації, коли часу на повільне розморожування просто немає. В такому випадку на допомогу приходять швидкі методи. Розповідаємо про них разом із Pixelinform.

Розморожування з оцтом

Дістаньте м'ясо з упаковки та помістіть його в миску. Рясно полийте м'ясо столовим оцтом. Залиште на 10-20 хвилин. Ретельно промийте м'ясо під проточною водою, щоб видалити запах оцту. М'ясо залишиться готовим до приготування.

Розморожування з сіллю

Якщо ви не любите оцет або боїтеся, що він зіпсує смак м’яса, можна використовувати звичайну кухонну сіль. Потрібно приготувати простий розчин. Розчиніть 1 столову ложку солі в мисці з холодною водою.

Занурте м'ясо в сольовий розчин на 5-10 хвилин. Коли м’ясо розморозиться, змийте залишки розчину під проточною водою.

Не використовуйте для розморожування м'яса гарячу воду, мікрохвильову піч (на режимі нагріву) або духовку. Ці способи призведуть до нерівномірного розморожування, втрати соку та погіршення смакових якостей.

І пам’ятайте — в ідеальному випадку найкраще планувати розморожування м'яса заздалегідь, щоб не вдаватися до швидких методів. Також ми розповідали, яких помилок припускаються кулінари під час приготування салату олів’є.