Ідеальна страва — це курочка по-французьки: захочеться готувати так щодня

Читать на русском
Автор
573
М’ясо виходить соковитим та ніжним Новина оновлена 22 травня 2024, 16:17
М’ясо виходить соковитим та ніжним. Фото tsn.ua

Найкращий рецепт з курячого філе

Здається, що з курячого філе вже виготовлено все, що можливо? Тоді пропонуємо спробувати курку французькою.

Таке м’ясо під "подушкою" з майонезу та сиру за рецептом Shuba — ідеальне тому, що виходить м’яким та ніжним. А ще страва виглядає настільки привабливою, що її не соромно поставити навіть на святковий стіл.

Як приготувати курку по-французьки

Інгредієнти на 6 порцій:

  • куряче філе — 2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сир твердий — 150 г;
  • майонез 72% — 100 г;
  • олія соняшникова — 15 г;
  • сіль, перець чорний мелений, спеції — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями цибулю. Сир нарізаємо на великій тертці.
  2. Ретельно миємо куряче філе і нарізаємо його шматочками завтовшки 2 см. Кожен шматочок трохи відбиваємо, до 1 сантиметра, солимо, перчимо і посипаємо лист. Викладаємо їх на змащене рослинною олією деко.
  3. Зверху змащуємо кожну відбивну майонезом і розкладаємо зверху підготовлену цибулю, а на неї рівномірно посипаємо тертим сиром. Все відправляємо у розігріту до 180 градусів на 20 хвилин. Сир повинен підрум’янитися до золотистої скоринки.

Подаємо курку по-французьки на гарячий стіл. Найкраще до неї підходить картопляне пюре, паста або приготовлена на пару броколі. За бажанням можна приготувати до страви вершковий соус з кількома краплями лимонного соку.