Ідеальна страва — це курочка по-французьки: захочеться готувати так щодня
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 573
![М’ясо виходить соковитим та ніжним](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/b/ef/2cbda283-ef25805eaa77df9cdc8af8a659058efb.jpeg?v=3061_1)
Найкращий рецепт з курячого філе
Здається, що з курячого філе вже виготовлено все, що можливо? Тоді пропонуємо спробувати курку французькою.
Таке м’ясо під "подушкою" з майонезу та сиру за рецептом Shuba — ідеальне тому, що виходить м’яким та ніжним. А ще страва виглядає настільки привабливою, що її не соромно поставити навіть на святковий стіл.
Як приготувати курку по-французьки
Інгредієнти на 6 порцій:
- куряче філе — 2 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- сир твердий — 150 г;
- майонез 72% — 100 г;
- олія соняшникова — 15 г;
- сіль, перець чорний мелений, спеції — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями цибулю. Сир нарізаємо на великій тертці.
- Ретельно миємо куряче філе і нарізаємо його шматочками завтовшки 2 см. Кожен шматочок трохи відбиваємо, до 1 сантиметра, солимо, перчимо і посипаємо лист. Викладаємо їх на змащене рослинною олією деко.
- Зверху змащуємо кожну відбивну майонезом і розкладаємо зверху підготовлену цибулю, а на неї рівномірно посипаємо тертим сиром. Все відправляємо у розігріту до 180 градусів на 20 хвилин. Сир повинен підрум’янитися до золотистої скоринки.
Подаємо курку по-французьки на гарячий стіл. Найкраще до неї підходить картопляне пюре, паста або приготовлена на пару броколі. За бажанням можна приготувати до страви вершковий соус з кількома краплями лимонного соку.