Луска відвалиться сама: як за хвилину почистити рибу без ножа
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 28833
Навіть ніж не знадобиться
МИ ділились простим рецептом рибних котлет. Втім, щоб приготувати цю страву, потрібно спочатку почистити рибу, а це не найпростіше завдання.
Деякі кулінари навіть уникають вживання риби через складний процес чищення. Особливо важко чистити хижу рибу з дрібною та гострою лускою. Це не лише трудомістко, але й брудно, адже луска розлітається по всій кухні. Разом з Ukr.Media розповідаємо про простий та ефективний спосіб почистити рибу без ножа за лічені хвилини.
Вам знадобиться лише риба та дві каструлі. Одна з каструль повинна бути з гарячою водою, друга — з холодною.
Як чистити рибу окропом
- Підготуйте каструлі. Наповніть одну каструлю водою та поставте на вогонь, щоб вода закипіла.
- Візьміть рибу за зябра та опустіть її в киплячу воду так, щоб вода покрила тушку до голови. Тримайте рибу у воді протягом 10-15 секунд.
- Відразу після того, як риба ошпариться, перекладіть її в каструлю із холодною водою. Тримайте хвилину.
- За допомогою губки або руками легко видаліть луску з риби. Вона буде легко відходити від шкіри.
Після цього залишиться лише промити рибу під проточною водою, видалити нутрощі та приготувати за своїм рецептом. Також ми ділились цікавим рецептом маринованої риби.