У головній ролі – кабачок: готуємо незвичайний літній суп
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Відмінна перша страва до літнього столу
Сезон кабачків – рай для любителів цього овочу. З нього можна приготувати пікантні оладки, овочеву ікру, незвичайні пироги та навіть кабачковий суп.
У цьому супі за рецептом Shuba кабачок – головний інгредієнт. Однак суміш овочів, сирокопчена ковбаса та плавлені сирки додасть супу пікантності. Ця страва стане освіжаючим доповненням до літнього столу!
Як приготувати кабачковий суп
Інгредієнти на 4 порції:
- кабачки — 2 шт.;
- картопля — 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- томати — 2 шт.;
- плавлений сир — 100 г;
- ковбаса — 200 г;
- оливкова олія — 40 мл;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- вода — 2 л;
- зелень — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Цибулю та моркву чистимо, миємо та нарізаємо кубиками. Розігріваємо сковороду з оливковою олією та підрум’янюємо нарізані овочі.
- До овочів відправляємо ковбасу нарізану квадратиками й смажимо протягом 5 хвилин. Додаємо подрібнені помідори та гасимо ще 5 хвилин.
- Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Відправляємо в кип’ячену та підсолену воду. Через 10 хвилин додаємо очищені та подрібнені кабачки та готуємо ще 5 хвилин.
- Через вказаний час у каструлю відправляємо смажені овочі з ковбасою та тертий плавлений сир. Солимо, перчимо, доводимо до кипіння і додаємо подрібнену зелень.
- Подаємо суп порційно гарячим з хрустким хлібом.
Залишилися шинки? Приготуйте з них незвичайний млинець-пиріг — і близьких за вуха не відтягнете.