Весна – час для експериментів: змішайте кабачки, вівсянку та сир – і близькі оближуть тарілки

Читать на русском
Автор
Незвична страва зі звичних кабачків
Незвична страва зі звичних кабачків. Фото vazhnoznat.com

Ще один незвичайний спосіб приготувати кабачки

Не за горами сезон кабачків. Звичайно, ми вже багато разів експериментували з цим овочем: готували незвичайні оладки та навіть шоколадні брауні.

Однак сьогоднішня страва вас точно здивує: ми змішуватимемо кабачки, вівсянку та сир і готуватимемо незвичайний млинець-пиріг. Цей незвичайний рецепт від "Важно знать" точно вас не розчарує.

Як приготувати млинець з кабачків і вівсяних пластівців

Інгредієнти:

  • 1 великий кабачок;
  • 70 г твердого сиру;
  • 3 курячі яйця;
  • 1 склянка вівсяних пластівців;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 1 ч. л. кропу;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 2 пера зеленої цибулі;
  • 1 зубчик часнику;
  • чорний мелений перець до свого смаку;
  • соняшникова олія.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки миємо і натираємо на великій тертці в глибоку посудину. Туди ж висипаємо вівсяні пластівці швидкого приготування, ретельно перемішуємо і даємо їм увібрати кабачковий сік.
  2. В отриману масу додаємо яйця і ще раз все перемішуємо. Туди ж відправляємо кріп, часник та приправи за вирахуванням солі. Даємо трохи настоятися.
  3. В окремій мисці перемішуємо подрібнену зелену цибулю і натертий на дрібній тертці сир.
  4. Солимо і ще раз перемішуємо кабачкову масу. Викладаємо її на всю ширину розігрітої сковороди з рослинною олією, розрівнюємо, накриваємо кришкою і смажимо з обох боків до золотистості.