Та сама кабачкова ікра з бабусиної комори: старий рецепт, який завжди виходить ідеально
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 731
Смак дитинства і бездоганна якість
Пам'ятаєте неймовірний смак кабачкової ікри з бабусиної комори? Завдяки цьому рецепту ви зможете відтворити цей незабутній смак і поділитися ним зі своїми близькими.
Її дуже просто готувати. З кількості продуктів, наведеної в рецепті з порталу "Господинька", виходить 9 баночок кабачкової ікри по 0,5 літра.
Інгредієнти:
- 3 кг кабачків;
- 2 кг помідорів;
- 1 кг цибулі;
- 1 кг моркви;
- рослинна олія для смаження;
- 2 ст. л. солі;
- 4 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. 9% оцту;
- 1 ч. л. чорного перцю без гірки.
Спосіб приготування:
- Наріжте кабачки кубиками і обсмажте їх на олії до готовності. Для зручності та швидкого приготування використовуйте три сковороди.
- Натріть моркву на тертці або подрібніть її за допомогою кухонного комбайна. Обсмажте моркву на олії до готовності.
- Окремо обсмажте цибулю, не доводячи її до золотистого кольору. Наріжте помідори будь-яким способом і відправте їх у каструлю. Замість свіжих помідорів можна використовувати томатну пасту.
- Тушкуйте помідори протягом 10-15 хвилин. З'єднайте всі обсмажені овочі в одній великій алюмінієвій каструлі.
- Протріть помідори через сито, щоб видалити насіння та шкірку. Додайте отриманий сік до овочів. Додайте сіль, цукор, чорний перець і оцет.
- Подрібніть всю масу за допомогою блендера до однорідної консистенції. Варіть ікру на повільному вогні протягом 1,5 години. Розкладіть готову ікру по стерилізованих банках і дайте їм повністю охолонути.
Це чудовий рецепт, який можна їсти як просто так, так і закрити на зиму. Відкрити таку баночку до соковитих котлет — і вечеря готова.