У головній ролі – кабачок: готуємо незвичайний літній суп

Читать на русском
Автор
Кабачковий суп з ковбасою та плавленими сирками
Кабачковий суп з ковбасою та плавленими сирками. Фото shuba.life

Відмінна перша страва до літнього столу

Сезон кабачків – рай для любителів цього овочу. З нього можна приготувати пікантні оладки, овочеву ікру, незвичайні пироги та навіть кабачковий суп.

У цьому супі за рецептом Shuba кабачок – головний інгредієнт. Однак суміш овочів, сирокопчена ковбаса та плавлені сирки додасть супу пікантності. Ця страва стане освіжаючим доповненням до літнього столу!

Як приготувати кабачковий суп

Інгредієнти на 4 порції:

  • кабачки — 2 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • томати — 2 шт.;
  • плавлений сир — 100 г;
  • ковбаса — 200 г;
  • оливкова олія — 40 мл;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • вода — 2 л;
  • зелень — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю та моркву чистимо, миємо та нарізаємо кубиками. Розігріваємо сковороду з оливковою олією та підрум’янюємо нарізані овочі.
  2. До овочів відправляємо ковбасу нарізану квадратиками й смажимо протягом 5 хвилин. Додаємо подрібнені помідори та гасимо ще 5 хвилин.
  3. Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Відправляємо в кип’ячену та підсолену воду. Через 10 хвилин додаємо очищені та подрібнені кабачки та готуємо ще 5 хвилин.
  4. Через вказаний час у каструлю відправляємо смажені овочі з ковбасою та тертий плавлений сир. Солимо, перчимо, доводимо до кипіння і додаємо подрібнену зелень.
  5. Подаємо суп порційно гарячим з хрустким хлібом.

Залишилися шинки? Приготуйте з них незвичайний млинець-пиріг — і близьких за вуха не відтягнете.