Відмінна заміна шашлику – люля-кебаб: вийде дуже пікантно (фото)

Читати російською
Автор

Готується просто, з’їдається швидко

Навряд чи хтось уявляє собі виїзд на природу без соковитого та ніжного шашлику. Однак можна урізноманітнити меню на пікніку та приготувати дивовижний люля-кебаб.

Перевірений рецепт "Телеграф" знайшов у журналі "Поліна". Такий люля-кебаб точно вийде навіть у тих, хто ніколи не готував цю страву. Всі близькі та друзі точно захоплюються.

Як приготувати люля-кебаб

Інгредієнти:

  • 500 г жирної баранини (можна замінити 400 г яловичини та 100 г сала);
  • 200 г цибулі;
  • 4 зубчики часнику;
  • сіль;
  • сушений базилік;
  • чорний перець.

Спосіб приготування:

  1. М’якуш баранини або яловичину з салом пропускаємо з очищеною цибулею та часником через м’ясорубку двічі або тричі.
  2. Отриману масу солимо, заправляємо спеціями, відбиваємо або перемішуємо руками доти, доки він перестане розвалюватися і стане в’язким.
  3. Підготовлений фарш ділимо на шматочки, кожен вагою 40-45 г і формуємо мокрими руками довгасті котлетки завтовшки близько 3 см і довжиною 15 см.
  4. Підготовлені котлетки нанизуємо на шампури (або дерев’яні шпажки для приготування в духовці) по дві штуки на кожен. Кожен кебаб додатково обплескуємо, щоб краще закріпити на шампурі.
  5. Смажимо люля-кебаб над розпеченим вугіллям, періодично перевертаючи.
Фото: Телеграф

Готовий люля вийде неймовірним. Подаємо його із зеленню та маринованою цибулею. Вийде дуже смачно.