У магазині такого не купити: рецепт вівсяного печива з родзинками та горіхами

Читать на русском
Автор
Вівсяне печиво з родзинками та горіхами
Вівсяне печиво з родзинками та горіхами. Фото shuba.life

Простіше приготувати, ніж сходити до магазину

Любите вівсяне печиво і навіть намагалися готувати його без випічки? Тоді ловіть ще один незвичайний рецепт.

Завдяки простоті й легкості приготування це вівсяне печиво з родзинками та горіхами вийде навіть у кулінара-початківця. Небагато часу, сил — і на столі буде гора смакоти. Рецептом ділиться Oboz.ua.

Як приготувати вівсяне печиво з родзинками та горіхами

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці — 145 г
  • масло вершкове — 125 г
  • цукор — 35-50 г;
  • коричневий цукор — 130-145 г;
  • курячі яйця — 1 шт.;
  • ванільний екстракт — 0,5 ч. л.;
  • пшеничне борошно — 100 г;
  • кориця — 2 г;
  • сода — 2,5 г;
  • сіль — 1-2 г;
  • родзинки — 65 г;
  • горіхи — 40-50 г.

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску відправляємо м’яке вершкове масло, білий та коричневий цукор. Все ретельно збиваємо міксером, поки маса не стане світлішою і стане однорідною.
  2. В отриману масу додаємо яйце та ванільний екстракт, знову все збиваємо до однорідного стану.
  3. Просіюємо через сито борошно, додаємо сіль, корицю та соду. Перемішуємо та відправляємо в масляну основу.
  4. У тісто всипаємо промитий і просушений родзинки та вівсяні пластівці. Ретельно все перемішуємо. Додаємо горіхи (насіння соняшника за бажанням), знову все перемішуємо. З приготовленого тіста формуємо печиво у вигляді кульок.
  5. Деко для випікання застилаємо пергаментним папером, викладаємо печиво і відправляємо все в розігріту до 190 градусів духовку на 12-15 хвилин.

До речі, смачне печиво можна приготувати із чотирьох інгредієнтів. Спробуйте і переконайтеся самі.