У магазині такого не купити: рецепт вівсяного печива з родзинками та горіхами
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Простіше приготувати, ніж сходити до магазину
Любите вівсяне печиво і навіть намагалися готувати його без випічки? Тоді ловіть ще один незвичайний рецепт.
Завдяки простоті й легкості приготування це вівсяне печиво з родзинками та горіхами вийде навіть у кулінара-початківця. Небагато часу, сил — і на столі буде гора смакоти. Рецептом ділиться Oboz.ua.
Як приготувати вівсяне печиво з родзинками та горіхами
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці — 145 г
- масло вершкове — 125 г
- цукор — 35-50 г;
- коричневий цукор — 130-145 г;
- курячі яйця — 1 шт.;
- ванільний екстракт — 0,5 ч. л.;
- пшеничне борошно — 100 г;
- кориця — 2 г;
- сода — 2,5 г;
- сіль — 1-2 г;
- родзинки — 65 г;
- горіхи — 40-50 г.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску відправляємо м’яке вершкове масло, білий та коричневий цукор. Все ретельно збиваємо міксером, поки маса не стане світлішою і стане однорідною.
- В отриману масу додаємо яйце та ванільний екстракт, знову все збиваємо до однорідного стану.
- Просіюємо через сито борошно, додаємо сіль, корицю та соду. Перемішуємо та відправляємо в масляну основу.
- У тісто всипаємо промитий і просушений родзинки та вівсяні пластівці. Ретельно все перемішуємо. Додаємо горіхи (насіння соняшника за бажанням), знову все перемішуємо. З приготовленого тіста формуємо печиво у вигляді кульок.
- Деко для випікання застилаємо пергаментним папером, викладаємо печиво і відправляємо все в розігріту до 190 градусів духовку на 12-15 хвилин.
До речі, смачне печиво можна приготувати із чотирьох інгредієнтів. Спробуйте і переконайтеся самі.