Відмінна заміна шашлику – люля-кебаб: вийде дуже пікантно (фото)

Читать на русском
Автор
Найсмачніший люля-кебаб
Найсмачніший люля-кебаб. Фото parlament.ua

Готується просто, з’їдається швидко

Навряд чи хтось уявляє собі виїзд на природу без соковитого та ніжного шашлику. Однак можна урізноманітнити меню на пікніку та приготувати дивовижний люля-кебаб.

Перевірений рецепт "Телеграф" знайшов у журналі "Поліна". Такий люля-кебаб точно вийде навіть у тих, хто ніколи не готував цю страву. Всі близькі та друзі точно захоплюються.

Як приготувати люля-кебаб

Інгредієнти:

  • 500 г жирної баранини (можна замінити 400 г яловичини та 100 г сала);
  • 200 г цибулі;
  • 4 зубчики часнику;
  • сіль;
  • сушений базилік;
  • чорний перець.

Спосіб приготування:

  1. М’якуш баранини або яловичину з салом пропускаємо з очищеною цибулею та часником через м’ясорубку двічі або тричі.
  2. Отриману масу солимо, заправляємо спеціями, відбиваємо або перемішуємо руками доти, доки він перестане розвалюватися і стане в’язким.
  3. Підготовлений фарш ділимо на шматочки, кожен вагою 40-45 г і формуємо мокрими руками довгасті котлетки завтовшки близько 3 см і довжиною 15 см.
  4. Підготовлені котлетки нанизуємо на шампури (або дерев’яні шпажки для приготування в духовці) по дві штуки на кожен. Кожен кебаб додатково обплескуємо, щоб краще закріпити на шампурі.
  5. Смажимо люля-кебаб над розпеченим вугіллям, періодично перевертаючи.
Люля кебаб
Фото: Телеграф

Готовий люля вийде неймовірним. Подаємо його із зеленню та маринованою цибулею. Вийде дуже смачно.