Відмінна заміна шашлику – люля-кебаб: вийде дуже пікантно (фото)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Найсмачніший люля-кебаб](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/6/0a/8aeb3696-a1ef6054c577cfa85fe5799f2730f0a6.jpg?v=6956_1)
Готується просто, з’їдається швидко
Навряд чи хтось уявляє собі виїзд на природу без соковитого та ніжного шашлику. Однак можна урізноманітнити меню на пікніку та приготувати дивовижний люля-кебаб.
Перевірений рецепт "Телеграф" знайшов у журналі "Поліна". Такий люля-кебаб точно вийде навіть у тих, хто ніколи не готував цю страву. Всі близькі та друзі точно захоплюються.
Як приготувати люля-кебаб
Інгредієнти:
- 500 г жирної баранини (можна замінити 400 г яловичини та 100 г сала);
- 200 г цибулі;
- 4 зубчики часнику;
- сіль;
- сушений базилік;
- чорний перець.
Спосіб приготування:
- М’якуш баранини або яловичину з салом пропускаємо з очищеною цибулею та часником через м’ясорубку двічі або тричі.
- Отриману масу солимо, заправляємо спеціями, відбиваємо або перемішуємо руками доти, доки він перестане розвалюватися і стане в’язким.
- Підготовлений фарш ділимо на шматочки, кожен вагою 40-45 г і формуємо мокрими руками довгасті котлетки завтовшки близько 3 см і довжиною 15 см.
- Підготовлені котлетки нанизуємо на шампури (або дерев’яні шпажки для приготування в духовці) по дві штуки на кожен. Кожен кебаб додатково обплескуємо, щоб краще закріпити на шампурі.
- Смажимо люля-кебаб над розпеченим вугіллям, періодично перевертаючи.
![Люля кебаб](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/f/6d/26e895b5-3fc6f0ce5064e1620f193f5fb9d696df.jpg?v=9382_1)
Готовий люля вийде неймовірним. Подаємо його із зеленню та маринованою цибулею. Вийде дуже смачно.