Цей десерт ніжний, як морозиво, а готується просто: чудовий рецепт горіхових трубочок

Читать на русском
Автор

Чудові домашні солодощі

Ми розповідали, як приготувати смачний солоний пиріг. Тепер ділимось чудовим рецептом апетитних домашніх солодощів.

Цей рецепт печива з горіховою начинкою стане справжньою знахідкою для любителів домашньої випічки. Просте тісто, ароматна начинка та швидке приготування. Трубочки ніжні та смачні. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 280 г борошна
  • 0,5 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі
  • 1/4 ч. л. ваніліну
  • 80 г вершкового масла
  • 200 г сметани
  • 1 яєчний жовток

Для начинки:

  • 1 яєчний білок
  • 40 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 100 г волоських горіхів
  • 100-150 г цукрової пудри

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C. Застеліть деко пергаментним папером.
  2. Просійте борошно з розпушувачем у миску. Додайте кубики холодного вершкового масла і розітріть їх руками до стану дрібної крихти.
  3. Додайте сіль, ванільний цукор, сметану та яєчний жовток. Замісіть еластичне тісто. Загорніть тісто в харчову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин.
  4. Збийте яєчний білок з цукром до стійких піків. Додайте подрібнені волоські горіхи та обережно перемішайте.
  5. Розділіть тісто на 4 рівні частини. Розкачайте кожну частину тіста в коло і розріжте на 8 сегментів.
  6. На широкий край кожного сегмента викладіть по чайній ложці горіхової начинки. Згорніть сегменти в трубочки.
  7. Викладіть трубочки з начинкою на деко. Випікайте 20-25 хвилин до золотистої скоринки.
  8. Готове печиво остудіть на деку. За бажанням, посипте цукровою пудрою.

Це печиво з горіховою начинкою стане чудовим десертом до чаю, кави або молока. Також ми ділились рецептом смачного салату.