Усі змішали – і в духовку: простий рецепт вишневого пирога для сімейного чаювання (фото)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Не тільки смачно, але швидко та легко
Різноманітні пироги з різними ягодами – найкращий літній десерт. І якщо ви вже куштували італійський пиріг з полуницею, пропонуємо приготувати смакоту з вишнею.
Рецепт "Телеграф" знайшов у книзі "Українські народні страви". Найскладніше в ньому – дістати кісточки з вишень. Далі все просто: змішали всі інгредієнти, відправили до духовки — і дивовижний пиріг готовий. Спробувавши раз, ваша сім’я проситиме цю випічку до кожного сімейного чаювання.
Як приготувати пиріг з вишнями
Інгредієнти:
- вершкове масло — 400 г;
- пшеничне борошно — 500 г;
- курячі яйця — 6 шт.;
- вишні без кісточок (можна замінити черешнями) — 1 кг;
- цукор — 500 г;
- цукрова пудра — 50 г.
Спосіб приготування:
- Курячі яйця ділимо на жовтки та білки. Жовтки розтираємо із цукром, білки ретельно збиваємо. Окремо збиваємо вершкове масло.
- Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо борошно і ретельно все перемішуємо.
- Деко змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто, зверху викладаємо вишні чи черешні без кісточок.
- Все відправляємо в духовку та випікаємо до готовності.
- Готовий пиріг даємо охолонути, нарізаємо його невеликими шматочками та посипаємо цукровою пудрою.
Якщо вдома є зелена цибуля – приготуйте з ним заливний пиріг. Вийде настільки смачно, що неможливо буде відірвати.