Усі змішали – і в духовку: простий рецепт вишневого пирога для сімейного чаювання (фото)

Читать на русском
Автор

Не тільки смачно, але швидко та легко

Різноманітні пироги з різними ягодами – найкращий літній десерт. І якщо ви вже куштували італійський пиріг з полуницею, пропонуємо приготувати смакоту з вишнею.

Рецепт "Телеграф" знайшов у книзі "Українські народні страви". Найскладніше в ньому – дістати кісточки з вишень. Далі все просто: змішали всі інгредієнти, відправили до духовки — і дивовижний пиріг готовий. Спробувавши раз, ваша сім’я проситиме цю випічку до кожного сімейного чаювання.

Як приготувати пиріг з вишнями

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 400 г;
  • пшеничне борошно — 500 г;
  • курячі яйця — 6 шт.;
  • вишні без кісточок (можна замінити черешнями) — 1 кг;
  • цукор — 500 г;
  • цукрова пудра — 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Курячі яйця ділимо на жовтки та білки. Жовтки розтираємо із цукром, білки ретельно збиваємо. Окремо збиваємо вершкове масло.
  2. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо борошно і ретельно все перемішуємо.
  3. Деко змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто, зверху викладаємо вишні чи черешні без кісточок.
  4. Все відправляємо в духовку та випікаємо до готовності.
  5. Готовий пиріг даємо охолонути, нарізаємо його невеликими шматочками та посипаємо цукровою пудрою.
Фото: Телеграф

Якщо вдома є зелена цибуля – приготуйте з ним заливний пиріг. Вийде настільки смачно, що неможливо буде відірвати.